Okitili se sa pet prvih nagrada

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Učenici prijedorske Muzičke škole „Savo Balaban“ sa međunarodnih takmičenja gitarista u Valjevu i solo pjevača u Beogradu vratili su se okićeni sa pet nagrada i to sa tri prve i dvije druge nagrade.
U prvoj kategoriji Aleksandar Zgodić osvojio je prvu nagradu, a u drugoj je Teodori Majstorović pripala prva nagrada i ukupna nagrada takmičenja.
Najbolji u petoj kategoriji bio je Miroslav Radulović, dok je u prvoj kategoriji Svetozar Kosanović osvojio drugu nagradu, a Mila Stojnić, koja se takmičila u petoj kategoriji, takođe drugu nagradu. Na takmičenju solo pjevača u Beogradu Neven Crnić solo bariton osvojio je prvu nagradu u solo pjevanju.
– Svaka nagrada je draga i učenicima znači mnogo, pogotovo onim ambicioznijim koji se opredjeljuju da se bave muzikom i da im to bude profesija – rekao je direktor Muzičke škole Gojko Rađenović.
On je istakao da takmičenja u vrijeme ekonomske krize nije lako organizovati, jer sve mnogo košta.
Škola plati kotizaciju i put, ali dosta troškova snose roditelji i bez njihove pomoći bilo bi teško organizovati učešće na takmičenjima, jer učenici moraju sami da se snalaze za smještaj.
Bez obzira na sve teškoće najveći je uspjeh kada se i pored svih nedaća osvoje medalje i priznanja. To potvrđuje i Neven Crnić, koji je osvojio prvu nagradu u kategoriji solo pjevanja.
– Ovo samo potvrđuje da naši profesori veoma kvalitetno rade sa učenicima, a za mene je ovo još jedan dokaz da nisam pogriješio u izboru škole i vjerovatno budućeg zanimanja – rekao je Crnić.
Teodora Majstorović je dodala da je posebno zadovoljna svojim plasmanom, pogotovo što je konkurencija bila veoma jaka.
U sljedećih deset dana Muzička škola organizuje tri koncerta, od kojih je prvi u Galeriji 96, gdje nastupaju solo pjevači i hor Muzičke škole, zatim u Pozorištu Prijedor, gdje nastupaju solisti i instrumentalisti Muzičke škole, kao i mali hor.
Prijedor će posljednje sedmice marta biti domaćin 18. republičkog takmičenja učenika muzičkih škola.
Mali hor „Vilenjak“
– Malo iznenađenje za publiku biće prvi zvanični nastup malog hora Muzičke škole „Vilenjak“, koji čine djeca od tri, četiri i pet godina. Hor je osnovan prije nekoliko mjeseci i njihov prvi nastup biće održan u prijedorskom Pozorištu u sljedećih desetak dana – rekao je Rađenović.
Glas Srpske

Share.