Pojačane kontrole pješaka i upotrebe mobilnog telefona u saobraćaju

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će od ponedjeljka, 25. marta, pa do 28. marta na području cijele Republike Srpske vršiti pojačane kontrole saobraćaja sa posebnim akcentom na kontrolu kretanja pješaka i upotrebe mobilnog telefona kod vozača i pješaka u saobraćaju, a sve sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i posljedica po lica.

Na osnovu analize stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj za 2018. godinu u saobraćajnim nezgodama smrtno je stradalo 27 pješaka, a 106 ih je zadobilo teške tjelesne povrede. Posmatrajući strukturu nastradalih u saobraaćjnim nezogdama, u prošloj godini upravo su vozači i pješaci bili najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju.

U ovoj godini u sobraćajnim nezgodama smrtno su stradala 4 pješaka, od čega je je jedno djete, a teške tjelesne povrede zadobilo je 19 pješaka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju saobraćajne propise i odgovorno se ponašaju prilikom učešća u saobraćaju, te na taj način smanje rizike od nastanka saobraćajnih nezgoda sa težim posljedicama.

Izvor: MUP RS

Share.