Početak izborne kampanje SNSD-a – Tribina u Prijedoru

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su ljubav i posvećenost Srpskoj osnova njegovog političkog djelovanja. “Moja ljubav je uvijek bila RS i ja sam svoj politički angažman usmjerio ka njenoj stabilizaciji i jedinstvu, jer je RS mjesto svih nas i bez nje nema nas“, rekao je Dodik na prvoj predizbornoj tribini SNSD-a koja je održana sinoć u Prijedoru pred velikim brojem članova i simpatizera ove političke partije.

Dodik je istakao da posvećenost Srpskoj potvrđuju rezultati Vlade, iza koje su hiljade kilometara asfalta, brojne novoizgrađene škole, infrastrukturni objekti i drugi značajni projekti, a proteklom periodu, između ostalog, Vlada je pomagala i Srpsku pravoslavnu crkvu kao snažan elemenat identiteta. “Vratili smo dostojanstvo, poljuljano prije pet godina, i krenuli u politiku stabilizacije i razvoj ekonomije, te borbu za status RS“, istakao je Dodik.

On je rekao da će se zalagati za Dejtonski mirovni sporazum, ali da neće biti posljednji koji će ga braniti. “Velike ideje, kao što je odbrana RS, mogu iznijeti samo velike partije i ne odbranimo li Srpsku proći ćemo kao Srbi na Kosovu“, upozorio je Dodik. Dodik je poručio da će kao predsjednik RS voditi politiku mira i da neće ništa učiniti da ugrozi mir, te obećao da “nijedan srpski mladić neće otići u rat“. “Naša politika je politika mira, politika statusa i politika izgradnje RS i zato vam se ovde zaklinjem da ću nastaviti da gradim RS, zbog nas i naše djece“, rekao je Dodik.
Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, obraćajući se članovima i simpatizerima SNSD-a u Prijedoru, rekao je da ova stranka u proteklom mandatnom periodu nije dozvolila prenos ovlaštenja sa RS na BiH, a to neće ni ubuduće, jer ona jačaju status Srpske. Radmanović je naglasio da je borba za stabilnu i razvijenu RS osnovni i potpuno jasan prioritet SNSD-a, a to znači mir, toleranciju, razumijevanje u BiH, ali i širem regionu.

On je ponovio da će se SNSD i dalje zalagati za odlazak OHR-a iz BiH, za dejtonsku Srpsku sa svim njenim ovlaštenjima i pozvao birače da ukažu ponovo povjerenje SNSD-u, jer je spreman da se i naredne četiri godine odlučno bori za interese Srpske. Nosilac liste za Predstavnički dom parlamenta BiH u Izbornoj jedinici 1 Nikola Špirić rekao je da je u proteklom periodu, kao predsjedavajući Savjeta ministara BiH, “činio sve za RS, a ništa protiv BiH“, dok su predstavnici Bošnjaka i Hrvata radili protiv RS, a ništa za BiH.

On je rekao da se takvoj politici može suprostaviti samo stranka koja ima jasnu viziju i stabilno vođstvo kakav je SNSD sa Miloradom Dodikom na čelu koji je razvijao Srpsku i stabilizovao njene institucije. Na predizbornoj tribini SNSD-a u Prijedoru govorio je i Mirko Kojić, načelnik opštine Srbac koji je nosilac liste za Narodnu skupštinu RS u Izbornoj jedinici 1 kojoj pripada i naša opština. Prisutnima su se obratili i poslanički kandidati za Narodnu skupštinu RS iz Prijedora Drago Tadić, Vesna Jelača, Dalibor Pavić i Gordana Dukić te Saša Bursać, kandidat za poslanika u parlamentu BiH.
Prvoj predizbornoj tribini SNSD-a prisustvovao je i predsjednik RS Rajko Kuzmanović. Treba istaći da je ovom predizbornom skupu SNSD-a prisustvovao veliki broj građana Prijedora i ostalih potkozarskih mjesta koji su napunili Sportsku dvoranu „Mladost“ a nekoliko stotina njih je ispred dvorane na video bimovima posmatralo ovu tribinu.
www.gradprijedor.com
SRNA
Foto – www.gradprijedor.com
Share.