Danas zasjeda Takmičarska komisija FS BiH-Epilog meča Olimpic – Rudar Prijedor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Takmičarska komisija Fudablskog saveza BiH zasjedaće danas u 11 časova, a na dnevnom redu biće dešavanja u prvom kolu nove sezone u Premijer ligi BiH. Najviše pažnje privlači žalba sarajevskog Olimpica koji je poslije remija sa Rudar Prijedorom (1:1) u desetkovanom sastavu gostiju pronašao nepoštovanje pravila trojice igrača do 21 godine.

Slično se dogodilo i prošle godine sa ekipom GOŠK-a iz Gabele koji je kažnjen novčano, dok Olimpic traži bodove i službeni rezultat 3:0.

– Ne mogu ništa da prejudiciram, moram da pogledam izvještaje službenih lica. Neću da pričam bilo šta napamet, najbolje je da sačekamo srijedu – rekao je potpredsjednik takmičarske komisije FS BiH Milorad Lale.

Novi Komet sistem koji je obavezan u ovoj sezoni Premijer lige BiH pokazao se kao nefunkcionalan na premijeri što je dodatno i uticalo na sve jer nije prijavio „grešku“ u sastavku Prijedorčana. Da jeste, utakmica ne bi bila odigrana, a ovako na terenu je ostvaren rezultat 1:1 do kojeg su gosti došli sa svega 12 igrača po sparnom vremenu u 85. minutu golom Anela Ramića.

Poznajući stavove UEFA i FIFA da je teren najmjerodavniji, da se potkrala greška u Komet sistemu i da je ovo pravilo interno u FS BiH, ne i univerzalno, treba očekivati registraciju utakmice potisgnutim rezultatom i novčanu kaznu za službena lica, odnosno Rudar Prijedor.

Poslije Takmičarske, sastanak ima i Disciplinska komisija FS BiH koja će pored ovog, razmatrati i dešavanja sa utakmice Velež – Radnik na kojoj je petardom u glavu pogođen gostujući golman Mladen Lučić pa je meč bio prekinut 18 minuta. Takođe, pred susret Travnik – Željezničar navijači iz Sarajeva su narušavali red i mir pa su četvorica uhašpšena.
Tekst i Foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Share.