Mladi fudbaleri Radnika Urije bez poraza i primljenog gola završili Piksi kup u osmini finala

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Generacija dječaka 2002. godište FK „Radnik Urije“ Prijedor završila je „Piksi kup“ 2012 bez poraza i primljenog gola ali je ipak ispala u osmini finala.

Mladi fudbaleri „Radnika Urije“ su u prva dva meča pobijedili „Slogu“ iz Srpca sa 3-0 te domaćina turnira Školu fudbala „Piksi“ sa Pala rezultatom 2-0.

Nakon toga u meču osmine finala susreli su se sa prošlogodišnjim pobjednikom turnira, ekipom „Adriatik“ iz Splita. Regularni tok je završio 0-0 pa su o plasmanu dalje odlučivali penali.

Za razliku od mladih Prijedorčana koji su promašili sve penale, Splićani su bili koncentrisaniji pa su se plasirali u četvrtfinale.

Na „Piksi kupu“ je učestvovalo 156 ekipa, od kojih su se 42 takmičile u kategoriji 2002. godišta gdje su bili i fudbaleri FK „Radnik Urije“ Prijedor.

Prema riječima trenera Draženka Vujičića, mladi Prijedorčani su još jednom pokazali da posjeduju fudbalsko znanje i neosporan talenat. Ovoga puta nedostajalo je malosreće i koncentracije kod izvođenja penala da ostvare bolji rezultat i stignu do još jedne medalje.

Naredni ispit za talentovanu generaciju dječaka 2002. godišta FK „Radnik Urije“ Prijedor biće prijateljski susret sa vršnjacima iz FK „Partizan“ Beograd koji će biti odigran sredinom septembra, najvjerovatnije u SC „Zemunelo“.
Tekst – GradPrijedor.com
Foto – pale-live.com

Share.