Potresi u Rudar Prijedoru: Majkić otišao poslije sedam dana

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

rudarprijedor

Predsjednik Fudbalskog kluba Rudar Prijedor Dalibor Majkić samo nedjelju dana nakon što ga je Skupština ovog sportskog kolektiva imenovala na pomenutu funkciju, podnio je ostavku na sjednici Upravnog odbora.

– Zbog privatnih obaveza, ali i zbog činjenice da se neke stvari nisu poklopile u ovom trenutku, riješio sam da se povučem. Ostajem do Skupštine i dalje da obavljam dužnost, a želio bih da i dalje budem član UO. Vjerujem da se u ostvarenju zacrtanih ciljeva kluba ništa neće promijeniti – objasnio je Majkić.

Tako su, ostavkom Majkića, pomalo u sjenci ostali izbori Uprave za još dvije odgovorne funkcije, čime je konačno zaokružena cjelina koja se odnosi na ukupnu organizaciju odnosa svih struktura „rudara“ sa Sane.

– Dosadašnji direktor Ognjen Hrnjak, takođe je podnio ostavku, a na njegovo mjesto došao je Vukašin Đaković. Imenovan je i sportski direktor, a kao što je i najavljeno, to je nekadašnji fudbaler Žarko Mandić – naglasio je Majkić.

Još uvijek je nepoznato kada će predsjednik Skupštine Božo Grbić okupiti njen saziv (broji 37 delegata), jer, kako ističe, uvažavajući odluku Majkića, klub može nesmetano da funkcioniše.

– Obavićemo ovih dana razgovore sa predstavnicima delegacija sponzora. Vidjećemo kakvo će „peglanje“ uslijediti po pitanju članstva u najužem rukovodstvu, ali je izvjesno da težimo ka podmlađivanju kadrova. Potrebno je uskladiti te želje, ali najvažnije je da igrački pogon radi svoj posao, da smo obavili sve potrebne radnje u vezi sa takmičenjem u elitnom bh. društvu – konstatovao je Grbić.

Na radost navijača Rudar Prijedora klub još nije stavio tačku na pregovore oko ostanka prošle sezone prvog strijelca u šampionskoj sezoni u Prvoj ligi Siniše Radoje.
– Postoji velika mogućnost da ostanem. Spreman sam za nastavak saradnje i vjerujem da ćemo postići dogovor oko detalja, koji nije finansijske prirode – potvrdio je Radoja.

Autor: Nenad Đerić – Glas Srpske

Share.