Prijedor open 2011-Pobjednički pehar Tomislavu Brkiću

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tomislav Brkić iz Mostara pobjednik je ovogodišnjeg Osmog internacionalnog fjučers turnira „Prijedor open 2011“ koji je juče završen na terenima Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru. On je u finalnom meču savladao Mirzu Bašića iz Sarajeva rezultatom 2:0 (po setovima 6:4 7:6).
-Nisam do sada ovdje nastupao i nisam očekivao da ću ovako odigrati ovaj turnir, igrao sam meč po meč. U prethodne dvije sedmice sam isto dobro odigrao, jednom sam izgubio finale, jednom polufinale, znači u dobroj sam formi pa sam se nadao dobrom rezultatu i dogodilo se najbolje, osvojio sam turnir, rekao je Brkić dodajući da mu je ovo bilo tek drugo finale.
Pehar i novčanu nagradu od ukupnog fonda koji je ove godine iznosio 10.000 dolara pobjedniku je uručio je Mladen Jelača, direktor kompanije Arcelor Mittal, generalnog sponzora turnira. Pored 1.300 dolara, Tomislav Brkić uknjižio je i novih 18 bodova na ATP listi na kojoj je do sada bio na 650 mjestu.
Drugoplasirani Mizra Bašić, koji je bio prvi nosliac turnira, je nakon meča bio vidno razočaran, istakao da je očekivao više .
-Očekivao sam više, a u finalu sam zakazao i igrao sam dosta loše, tako da čestitam protivniku na zasluženoj pobjedi, rekao je Bašić koji je pored dnovčane nagrade od 600 dolara uknjižio i novih 12 boda na ATP lsiti gdje je trenutno na 365. mjestu.
Pehar i dio novčanog fonda kao i poene na ATP listi osvojili su i teniseri Toni Androić iz Hrvatske i Nikola Čačić iz Srbije koji su u subotu u finalnom meču dublova odnijeli pobjedu nad četvrtim nostiocima turnira, slovenačkim teniserima Rokom Jarcom i Tomom Kočevar-Dežmanom rezultatom 2:0 (po setovima 6:3 i 6: 3). Pobjednički dubl je bio pobjednik i na nedavno završenom turniru u Brčkom, a očekuje ih fjučers turnir u Kiseljaku.
Ovogodišnja međunarodna teniska manifestacija, koja je ujedno i 38. Memorijal Dr. Mladen Stojanović održana je pod pokroviteljstvom opštine Prijedor i Ministarstva porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske, a okupila je 60 tenisera iz tridesetak zemalja svijeta.
Tekst – Glas Srpske
Foto – www.gradprijedor.com

Share.