Prva fudbalska liga Republike Srpske: strepi pet klubova

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Posljednje kolo 14. fudbalskog šampionata Republike Srpske, koje se igra danas sa početkom od 17 časova riješiće dvije preostale dileme. Naime, već sada je jasno da je Rudar Prijedor šampion i da će od naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH, te da prvoligaško društvo napušta Jedinstvo. Koja će još dva kluba Brčacima praviti društvo riješiće posljednjih 90 minuta.
U opasnosti je pet klubova: sokolački Glasinac, višegradska Drina HE, Famos iz Istočne Ilidže, novogradska Sloboda i šamački Borac, a svaki od njih može u posljednjem kolu da se spase najgoreg.
Najrealnija varijanta je da Sloboda i Famos zabilježe pobjede na svom terenu, a Drina HE i Glasinac budu poraženi na gostovanju. Tada će se Višegrađani i Sokočani preseliti u niži rang. Ali, poznajući situaciju u našem fudbalu malo je vjerovatno da će se svi ovi rezultati poklopiti.
Onda će na scenu stupiti digitroni. Da bismo vam olakšali praćenje posljednjeg kola objavićemo osam mini-tabela sa 37 bodova na kojima se nalaze tri ili četiri kluba, kao i sve međusobne rezultate pet ugroženih klubova iz kojih će vam situacija biti mnogo jasnija.

Međusobni rezultati
Borac – Sloboda 2:0, 0:3
Borac – Famos 2:2, -:-
Borac – Drina HE 1:2, 0:0
Borac – Glasinac 3:1, 1:1
Sloboda – Famos 3:0, 2:3
Sloboda – Drina HE 2:0, 0:2
Sloboda – Glasinac 5:1, 1:0
Famos – Drina HE 2:0, 2:2
Famos – Glasinac 1:2, 1:1
Drina HE – Glasinac 1:2, 1:3
Glas Srpske

Share.