Rudar Prijedor-Sređivanje stadiona

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Manje od dvije sedmice prije početka nove sezone u Premijer ligi BiH na Gradskom stadionu u Prijedoru traju radovi. U toku je postavljanje automatskih prskalica, njih 13 kojima će biti riješeno zalijevanje trave. Tri prskalice bioće centralne, postavljene na samom igralištu, a po pet uz aut-linije. Vodu će tjerati pumpa koju pokreće elektromotor stacioniran pored improvizovanog semafora na stadionu.

Nije samo ovo na sceni. Naime, vrlo brzo će početi i postavljanje stoplica na novoizgrađenoj istočnoj tribini kako bi Fudbalski klub Rudar Prijedor mogao da ispuni uslove za takmičenje u Premijer ligi BiH.
– Stolice su krenule iz Njemačke, od istog su dobavljača kao i one postavljene na zapadu koje su se pokazale kao odlične. Do petka bi trebalo da stignu i odmah će početi njihovo postavljanje – istakao je vršilac dužnosti sekretara FK Rudar Prijedor Milan Milunović Milun.

Biće postavljeno ukupno 2.040 sjedala čime će premijerligaš iz grada na Sani imati kapactitet veći od 3.000 mjesta što je uslov za nastupe u domaćoj ligi i Kupu jer na zapadu ima nešto više od 1.200 stolica.
Osim toga novi detalj je uočen za novu sezonu koja počinje 4. avgusta. Klupe sa rezervnim igračima opet su vraćene pod zapadnu tribinu, u narednih nekoliko proteklih sezona bile su na suprotnoj strani, a sada smještene na atletsku stazu ispred centralne tribine.
Slavko Basara-Sportski žurnal-Sportlive

Share.