Rudar Prijedor – Stojnić: Zvijezdu moramo pobijediti

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Utakmica protiv Zvijezde iz Gradačca za fudbalere Rudar Prijedora je jedna od najvažnijih ove jeseni, pobjeda u sudaru sa „crveno-bijelima“ vratila bi samopouzdanje „rudarima“ i postavila bi stvari na pravi kolosijek koji je izgubljen u Banjaluci.

Protiv Borca u prošlom kolu Prijedorčani prvi put na jednoj prvenstvenoj utakmici nisu postigli pogodak. Očekuju da će biti bolje protiv Zvijezde koju cijene i respektuju, ali…

– Nemamo izbora pobjeda se nameće kao imperativ. Od prvog minuta moramo da uspostavimo svoju igru na terenu, da imamo ispravan pristup utakmici i da u nju uđemo maksimalno odgovorno i kvalitetno. Vjerujem u svoje igrače i to da ćemo prikazati igru iz koje će izaći i pozitivan rezultat za nas. Sa nova tri boda vraćamo se na stare staze i pozicije – rekao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Baja Stojnić.

On je dodao da je Rudar Prijedoru uknjižio deset bodova u dosadašnjem toku prvenstva, a da su mnogi govorili da neće imati ni četiri.

– Bilo je svakakvih prognoza i predviđanja, a mi smo sve razuvjerili i vjerujem da ćemo se u meču sa Zvijezdom, a i kasnije, u duelu sa Željezničarom na Grbavici prije prvenstvene pauze vratiti na pravi kolosijek. Spremni smo za nadigravanje sa Zvijezdom i vjerujem u naš trijumf – optimističan je strateg Rudar Prijedora.

Za subotnju utakmicu koja počinje u 15.30 časova stručni štab Rudar Prijedora neće moći da računa na suspendovanog kapitena Borislava Mikića (tri žuta kartona), rovit je, zbog povrede zadnje lože, mlađani Marinko Rastoka, dok se u tim vraća defanzivac Boris Savić poslije odležane „žutice“ na meču sa Borcem.

SKOR

U PRIJEDORU

22. avgust 2009. Rudar Prijedor – Zvijezda 3:0
19. maj 2011. Rudar Prijedor – Zvijezda 1:3
20. avgust 2011. Rudar Prijedor – Zvijezda 1:0

U GRADAČCU

20. mart 2010. Zvijezda – Rudar Prijedor 1:0
6. novembar 2010. Zvijezda – Rudar Prijedor 0:0
17. mart 2012. Zvijezda – Rudar Prijedor 2:0

U PRIJEDORU: 3 2 0 1 5:3
U GRADAČCU: 3 0 1 2 0:3
UKUPNO: 6 2 1 3 5:6

Press služba
FK Rudar Prijedor

Share.