Rukometaš Igor Mandić sportista godine opštine Prijedor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Najbolji sportista opštine Prijedor u 2010. godini je Igor Mandić, član Rukometnog kluba „Prijedor“, dok je drugo mjesto pripalo Draženu Vlajniću iz Karate kluba „Šodan“, a treće Maji Radanov iz Sportsko-ribolovnog društva „Prijedor“. Prva tri mjesta nagrađena su i novčanim nagradama od 500, 300 i 200 KM. Od 4. do 10. mjesta plasirali su se Drago Jarić-OKI „Kozara“(4), Slavica Košpić-Džudo klub „Kozara“(5), Nataša Kuzmanović-ŽRK „Mira“(6), Ana Janković-AK „Prijedor“(7), Danijela Balić-STK“Prijedor“(8), Dragana Kukić-ŽRK „Mira“(9), Darko Delić-KBS „Rudar“(10).
Igor Mandić se rukometom bavi 7 godina, bio je ponajbolji član kadetske i juniorske reprezentacije BiH koje su učestvovale na evropskom i svjetskom prvenstvu, a od ove godine član je seniorske reprezentacije BiH za koju je zabilježio 3 nastupa. Sa RK „Prijedor“ je bez poraza osvojio titulu prvaka Republike Srpske. „Ovo je kruna mog dosadašnjeg rada i nastaviću raditi još više kako bih se možda i iduće godine našao na ovom mjestu. Ovo je prva nagrada ovakvog karaktera i nadam se da nije i posljednja“, rekao je Mandić novinarima u Prijedoru. Najboljim sportskim radnikom proglašen je ljekar Dragan Pralica kojeg je predložilo više prijedorskih klubova, najbolji trener je strateg Fudbalskog kluba „Rudar“ Boris Gavran a najbolji mladi perspektivni sportista je teniser Aleksa Milojica.
Da je rukomet bio dominantan u ovoj godini u Prijedoru pokazuju i nagrade u ekipnoj konkurenciji. Najbolja muška ekipa je RK „Prijedor“, a ženska ŽRK „Mira“. Tradicionalnu manifestaciju „Izbor sportiste godine opštine Prijedor“ koja je sinoć održana po 41. put, organizovao je, nakon dvije decenije, Informativno-poslovni centar „Kozarski vjesnik“. Generalni sponzor manifestacije, koja je održana u punoj sali Pozorišta Prijedor, je opština Prijedor koja je za ovaj događaj izdvojila 10.000 KM. U zabavnom dijelu sinoćnje manifestacije nastupila je Maja Tatić.
Iako je manifestacija Izbora sportiste godine opštine Prijedor protekla u mnogo boljoj atmosferi nego prethodnih godina, mnogi prisutni su ostali začuđeni činjenicom da među 10 najboljih mjesta nije bilo za Nedžada Žerića kojeg je kandidovao FK „Rudar“. Iako je Boris Gavran najbolji trener, iako „Rudar“ pruža odlične partije u Premijer ligi BiH a popularni Žera je jedan od glavnih „kotača“ u ovoj ekipi, to nije bilo dovoljno za prvih 10. Nadamo se da se na narednom izboru sportiste godine, koji će prema najavama IPC-a „Kozarski vjesnik“ imati nova pravila, neće desiti ovakvi „propusti“. Internet portal www.gradprijedor.com čestita svim nagrađenim sportistima, klubovima i sportskim radnicima na osvojenim nagradama i želi im još bolje rezultate u godini koja je pred nama.

Share.