Stakić jača odbranu Borca

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dragoslav Stakić je novo pojačanje Fudbalskog kluba Borac. Stameni štoper Rudar Prijedora u petak je potpisao ugovor sa jesenjim prvakom Premijer lige BiH na godinu i po, i pojačaće konkurenciju u odbrani „crveno-plavih“.
– Zadovoljan sam uslovima i srećan sam što sam stigao u Borac, koji na proljeće ima šampionske ambicije. Nastojaću da pružim maksimum i doprinesem ostvarenju zacrtanih planova. Borac je veliki klub, dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo i nadam se da sam došao u pravu sredinu, koja će mi biti dobra odskočna daska u daljoj karijeri – kazao je Stakić.
Stakić će popuniti poziciju štopera, koja je ostala upražnjena odlaskom kapitena Vuleta Trivunovića u poljsku Krakoviju.
– Ako Bog da, osvojićemo titulu i izboriti izlazak u Evropu, što je izazov za svakog fudbalera. Poznajem dobro ekipu Borca, u kojoj je i moj nekadašnji saigrač Asmir Avdukić. Tu je i sugrađanin iz Prijedora Borislav Mikić i nadam se da neće biti problema sa uklapanjem u novu sredinu – rekao je Stakić.
On će u subotu, zajedno sa predsjednikom kluba Srđanom Šuputom i koordinatorom za sportska pitanja na Gradskom stadionu Muhamedom Ibrahimbegovićem, iz Zagreba odletjeti put Antalije, gdje će se priključiti pripremama Borca. Pojačanje iz Leotara Branislav Krunić za Tursku će sa podgoričkog aerodroma.
– Stakić je potpisao ugovor do ljeta 2012. godine i sa njim smo završili listu pojačanja ove zime. Mjesto štopera je bilo upražnjeno i smatram da smo kvalitetno riješili taj problem. Izašli smo u susret treneru Vladi Jagodiću i sportskom rukovodstvu kluba, koji su tražili adekvatnu zamjenu za kapitena Trivunovića. Stakić će se u nedjelju uključiti u trenažni proces – istakao je direktor Borca Radmilo Šipovac.
Debi u nedjelju
Ako sve bude kako treba, u crveno-plavom dresu Borca Dragoslav Stakić debitovaće u nedjelju u prijateljskoj utakmici protiv ruskog Himkija. Taj susret je na programu od 17.30 časova.
Do kraja priprema u Antaliji Banjalučani će odigrati još jednu utakmicu i to 15. februara protiv Lokomotive iz Moskve. Povratak za Banjaluku planiran je dan kasnije.
Glas Srpske
Foto – www.gradprijedor.com

Share.