Teška pobjeda Mire nad ekipom LJubuški LO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rukometašice prijedorske „Mire“ su u okviru 21. kola Premijer lige BiH za žene ugostile ekipu „LJubuški Lido osiguranje“ protiv koje su ostvarile tešku ali zasluženu pobjedu. Nakon izjednačene igre na početku utakmice domaće igračice prvu „osjetniju“ razliku prave u periodu od 9. do 13. minute susreta kada serijom od 6-1 stiču prednost od 11-6. Do kraja prvog dijela igre rukometašice „Mire“ održavaju stečenu prednost pa se na odmor odlazi rezultatom 20-14. U ovom dijelu susreta briljirala je Anita Kosić koja je na golu domaćih ostvarila 14 odbrana. Gošće bolje „otvaraju“ drugo poluvrijeme pa u 39. minuti dolaze do 23-21. Odlično su u tim trenucima igrale Vrdoljak i Tolić pa u 48. minuti na semaforu stoji 29-28.
Ipak, rezultatska „klackalica“ u posljednjem dijelu meča prevagnula je na stranu izabranica Milana Marinovića najviše zahvaljujući raspoloženoj Neveni Bogdanović koja se na kraju „zaustavila“ na 11 pogodaka. Osim spomenute Kosićeve i Bogdanovićeve kod „Mire“ treba istaći i Sorakovu koja je postigla 9 golova. Najefikasnija na susretu ipak je bila Dora Vrdoljak iz ekipe „LJubuški LO“ koja je postigla 13 golova.

ŽRK „Mira“ – ŽRK „LJubuški LO“ 37-34(20-14)

Dvorana „Mladost“ Prijedor
Sudije – Raca/Rakar
Delegat/kontrolor – Milan Đurašinović
Gledalaca – 200

ŽRK „Mira“ Prijedor
Briševac Ena(7 odbrana), Briševac Jelena-2, Bogdanović-11, Ivetić Slađana, Damjanović, Kukić-4(1), Sorak-9, Kuzmanović-5, Kunić, Dukić, Vlahović-6, Kosić-14 odbrana(2 sedmerca), Ivetić Ljubica, Mutić
Trener – Milan Marinović

LJubuški LO
Pavlović Ivana, Boto, Nosić-3(1), Mišetić, Alpeza, Vrdoljak-13, Boras-4, Dodik, Sarac, Jeličić, Kolak, Bebić, Grbavac, Stojak-7, Pavlović Katarina, Tolić-7(2)
Trener – Petar Šuvak

Isključenja:
Mira – 10 minuta
LJubuški LO – 14 minuta

Sedmerci:
Mira – 1(1)
LJubuški LO – 3 (6)

Share.