Veterani Partizana gostovali u Prijedoru

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić primio je veterane FK “Partizan“ koji su na poziv veterana FK „Rudar“ boravili u Prijedoru i sa domaćinima odigrali revijalnu utakmicu. „U našem gradu ima odsta navijača ovog popularnog beogradskog kluba i za mnoge će i ova utakmica veterana biti mali praznik, jer će biti u prilici da vide ljude kojima su se radovali i za koje su navijali“, kazao je Pavić. On je dodao da smatra da je sport dobar vid saradnje i gradova i država i klubova i da je ovo lijep primjer kako se može sarađivati sa jednim velikim klubom kakav je sigurno „Partizan“.

„Iskoristio sam ovu priliku da fudbalere upoznam sa osnovnim karakteristikama grada, načinu na koji se odnosimo prema sportu i ujedno im čestitao na velikom uspjehu i plasmanu u Ligu šampiona sa nadom da će uspješno predstavljati boje svog kluba i znati da obraduju navijače dobrim fudbalskim partijama“, rekao je Pavić. Kapiten ekipe veterana Dragan Kadunić je zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i istakao da je ovo treće gostovanje „Partizana“ u Prijedoru.

„To je pokazatelj šta za nas znači ovaj grad i nadam se da će naš dolazak u ovaj grad dati još veći doprinos razvoju sporta u ovoj sredini, konkretno fudbala. Dajemo ujedno i podršku lokalnom klubu Rudar za koji se nadam da će postati stabilan član Premijer lige BIH koji će se boriti u vrhu tabele, a ne da gubi sa rezultatom 3:0 kako je to bilo prošlog vikenda protiv Slavije“, rekao je Kadunić. On je izrazio nadu da će uskoro biti realizovana i posjeta FK „Rudar“ Beogradu i „Partizanu“.

Član FK „Rudar“ Mladen Zgonjanin je rekao da je veliko zadovoljstvo i čast ugostiti fudbalere „Partizana“ u svojoj sredini. „Riječ Partizan govori sama za sebe, očekujem lijepu fudbalsku predstavu i prezentaciju Partizanove škole fudbala, te druženje nakon utakmice za dalji nastavak naše saradnje“, dodao je Zgonjanin. Prijateljski susret je odigran na Gradskom stadionu u Prijedoru pred oko 250 gledalaca a konačan rezultat je glasio 1-1. Za goste iz Beograda su nastupili Banjac, Ðelić, Kadunić, Janković, Mitrović, Spaljovski, Kuzmanović, Seljimi, Zekić, Borojević, Aleksić. Veterane Rudar Prijedora su predstavljali: Joškić, Dragić, Zgonjanin, Kralj, Vujičić, Budimlić, Pekija, Miljević, Vojkić, Salamić, Ličina, Samardžija L., Samardžija V., Damjanović, Kesić, Vranješ, Janjetović.

Share.