Zvanično otvoren Prijedor open 2011

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svečanim otvaranjem turnira sinoć je i zvanično počeo 38. Memorijal „Dr Mladen Stojanović“ odnosno 8. ITF Futures „Prijedor open 2011“. Turnir je zvanično otvorila Nada Tešanović, Ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske. Ona je tom prilikom svim gostima poželjela ugodan boravak u Prijedoru a organizatorima da ovaj tradicionalni turnir „živi“ i dalje. Teniserima je poželjela mnogo uspjeha a organizatorima i sportskim radnicima da turnir protekne u fer i sportskoj borbi. Kako je rekao Mišo Rodić, predsjednik Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“, turnir je organizovan uz pomoć Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, opštine Prijedor na čelu sa načenikom Markom Pavićem i generalnog sponzora, kompanije „Arcelor Mittal Prijedor“.
„Želja nam je da se ugodno osjećate na našem turniru i da kao svojevrsni ambasadori, sa sobom ponesete lijepu sliku o gradu na Sani u kojem trenutno boravite, o jednom klubu koji je pun gostoljubivih ljudi. Da to prenesete u gradovima i državama u kojima živite i u mjestima u kojima ćete igrati naredne turnire“, rekao je Rodić na otvaranju turnira. Od 32 učesnika na 38. Memorijalu „Dr Mladen Stojanović“, 20 tenisera je to pravo ostvarilo na osnovu plasmana na ATP listi, 8 je ušlo na osnovu kvalifikacija dok četvorica tenisera igraju po pozivu organizatora i domaćina, TK „Dr Mladen Stojanović“. Finalni meč „Prijedor opena 2011“ u konkurenciji dublova igra se u subotu, 28. maja, dok je finale singla na rasporedu u nedjelju, 29. maja uz direktan prenos na RTRS-u.
Nagradni fond turnira je 10.000 dolara, pobjednik će uz novčanu nagradu osvojiti i 18 ATP bodova dok će finalisti pripasti 12 ATP bodova. Glavni sudija „Prijedor opena 2011“ je Vladimir Erg iz Hrvatske a na turniru učestvuju igrači iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Mađarske, Austrije, Španije i Sjedinjenih Američkih Država. Prvi nosilac je Mirza Bašić iz BiH koji se trenutno nalazi na 366. mjestu ATP liste. Treba reći da je već u prvim susretima glavnog turnira ispao jedan od nosilaca. Joško Topić iz Hrvatske je sa 6:4, 7:5 pobijedio osmog nosioca, Nikolu Čačića iz Srbije.

Share.