Dijana Ćulum

Dijana Ćulum je rođena 1985. godine u Banjoj Luci. Diplomirala je na fakultetu za menadžment, al’ se profesionalno bavi muzikom. Prvi put pred publikom je zapjevala sa 8 godina, kada se takmičila na dječijem festivalu, osvojivši prvo mjesto, nakon čega je uslijedio veliki broj takmičenja na kojima je osvajala uglavnom glavne nagrade. Sa 15 godina je prvi put nastupila na festivalu narodne muzike u Banjoj Luci, gdje je proglašena za najboljeg debitanta. Od tada Dijana počinje sa ozbiljnim radom i studijskim snimanjem novih pjesama, te je na sledećem festivalu u Banjoj Luci takodje nagradjena.

Nastupila je na festivalu narodne muzike u Bihaću, 2006. god. sa bratom Dejanom, gdje su sa duetom „Prijatelji“ dobili nagradu za najbolje debitante. Zatim osvaja 2. mjesto na festivalu narodne muzike u Cazinu, te krajem 2009. god. na festivalu „Vrnjačka banja“, osvaja takodje drugo mjesto stručnog zirija. Imala je ogroman broj zapaženih televizijskih nastupa, na skoro svim televizijama Ex Yu, te veliki broj koncerata i turneja.

Njen album prvenac, koji je ujedno bio i zajednički CD sa njenim bratom Dejanom Ćulumom, koji je izašao početkom 2007. godine u produkciji Mega Sound iz Beograda, napravio je dobar odjek na estradi, te je bio uvod za dalje estradne nastupe, nova dokazivanja i snimanje novih pjesama.

Od strane kolega muzičara i novinara, proglašena je za najtalentovaniju i najperspektivniju mladu pjevačicu narodne muzike, sto potvrđuju i mnoge nagrade i pohvale u njenoj karijeri. Pored narodne muzike, Dijana pjeva i pop, etno, folk, starogradsku, izvornu narodnu muziku, i sevdalinke.
U pripremi su i kvalitetni spotovi za nove pjesme, kao i veliki broj nastupa, odnosno koncerata, na kojima Dijana rado nastupa dokazivajući svoje glasovne sposobnosti. Veliki znacaj i uticaj na Dijaninu kvalitetnu interpretaciju od početka ima njen otac Dragan Ćulum, koji je jedan od najboljih poznavalaca i pjevača prave narodne pjesme.