236 Grmečka korida

Grmecka koridaTradicionalna manifestacija Grmečka korida koja je prekjuče održana na Popovića brdu kod Oštre Luke okupila je više od 20 hiljada posjetilaca. U areni se na zadovoljstvo gledalaca borilo “osam ljutih grdosija” teških oko tone. Po svojoj snazi istakao se bik Dikan vlasnika Radomira Škrbića iz Mrkonjić Grada. – Prošle godine sam doveo bika Putalja i on je osvojio Grmečku koridu. Imam još petnaest mlađih bikova koje ću narednih godina voditi na borbu – rekao je Škrbić i dodao da su mu nudili za bikove i do 10 hiljada evra ali “da nema para za koje bih ih prodao”.

U konkurenciji je bio bik Golub vlasnika Veljka Tomića i Stipe Vilendije.

Vlasnici su se pohvalili da su krajem jula zahvaljujući biku Šaronji osvojili nagradu od 40 hiljada maraka.

Organizator manifestacije opština Oštra Luka izdvojila je 3.000 maraka za vlasnika pobjednika koride, a donator Mile Rajlić nagradio je pobjednika sa 2.000 maraka.

– Ova manifestacija se ranije održavala na Medveđem brdu u Sanskom Mostu ali poslije egzodusa srpskog naroda iz ove opštine korida se održava na Popovića brdu. Ovo je 236 Grmečka korida, a i dalje ćemo nastaviti da njegujemo tradiciju našeg naroda – rekla je načelnik opštine Oštra Luka Drena Kuridža.

Ona je dodala da Grmečka korida svake godine okuplja sve više posjetilaca.

– Osim mještana, ovdje je došlo mnogo ljudi iz svih dijelova bivše Jugoslavije, ali i inostranstva – naglasila je Kuridža.

Pred mnogobrojnim ljubiteljima ekstremnijih sportova na početku ove manifestacije održan je revijalni moto kros u organizaciji Moto-kluba “Prijedor”.

Poslije moto krosa održano je narodno takmičenje u povlačenju konopca, a snage su odmjerili i mnogobrojni učesnici u disciplini bacanje kamena s ramena.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.