49 sankcija zbog prekoračenja brzine za dva dana

Policija

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor su tokom protekla dva dana na području grada Prijedora sproveli pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, usmjerenu na kontrolu brzine kretanja motornih vozila.

Tokom sprovedenih aktivnosti ukupno je kontrolisan 51 vozač. Zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja motornih vozila sankcionisano je 49 vozača. Od navedenog broja sankcionisanih vozača za 6 vozača izrečene su zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, a od toga dvije po dva mjeseca zabrane uz novčanu kaznu od 400,00 KM.

U dva slučaja evidentirana su drastična prekoračenja dozvoljene brzine kretanja motornih vozila, i to 70 km/h više od zakonom propisanog ograničenja.

Iz saobraćaja su isključena 2 vozača. Kod jednog vozača kontrolom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu preko 1 gr/kg, dok je kod drugog vozača utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu, oba vozača su lišena slobode prema članu 170 Zakona o prekršajima RS .

Centar javne bezbjednosti Prijedor apeluje na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih propisa, da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, a policijski službenici će nastaviti sa pojačanim aktivnostima na kontroli učesnika u saobraćaju.

Autor: MUP RS

Comments are closed.