600 „rekordera“ već deceniju nije platilo nijedan račun

Gradska „Toplana“ u Prijedoru u ovom trenutku od svojih korisnika potražuje oko sedam miliona maraka dugovanja. Zoran Knežević, v. d. direktora „Toplane“, kaže da im više duguju domaćinstva.

– Fizička lica su po podacima koje mi imamo i najveći dužnici. Imamo oko 600 korisnika koji desetak i više godina nisu platili nijedan račun za grijanje. To su iznosi koji prelaze deset, 15 hiljada maraka duga samo po jednom potrošaču. Sudovi u ovakvim slučajevima idu s prijedlogom izvršenja i to da im se plijene stanovi – kaže Knežević.

No, dodaje da „Toplani“ nije u interesu da dugovanja rješava na način da ljudi ostaju bez stanova.

– Pokušat ćemo i mimo suda da se što više dugovanja izmiri. Ali, u nekim slučajevima gdje zaista ne postoji mogućnost naplate problem ćemo rješavati sudskim putem – rekao je Knežević.

Na području Prijedora usluge „Toplane“ koristi oko 4.500 potrošača. Grijna sezona u Prijedoru završena je u predviđenom roku, 15. aprila i prema ocjeni Kneževića, bila je dosta uspješna.
„Toplanu“ u narednim mjesecima očekuje redovan remont mreže i realizacija dijela projekta vezanog za mjerenje utroška toplotne energije na nivou cijelog grada.

Autor: M. Zgonjanin – avaz.ba

Comments are closed.