Adel Elkazović liječenje nastavlja u Švajcarskoj-dio novca obezbjedio Medžlis Kozarac

Adel Elkazović (22) iz Kozarca kod Prijedora , koji je u proteklih pet godina čak jedanaest puta operisan, daljnje liječenje će nastaviti u Ženevi u Švicarskoj gdje ga već narednog mjeseca očekuje još jedan operativni zahvat i najvjerovatnije konačan oporavak.

Adelov put u Švicarsku siguran je od prije nekoliko dana nakon što je njemu i njegovim roditeljima Emiri i Ekremu, Amir efendija Mahić, glavni imam Medžlisa IZ Kozarac iz Fonda solidarnosti a za ove namjene uručio donaciju vrijednu 7.000 maraka. Time je i konačno prikupljena svota od 18.500 švicarskih franaka koliko košta Adelova operacija.

– Presretni smo. Pogotovo Adel koji ima samo jednu želju da ozdravi i živi kao svi njegovi vršnjaci. Uz pomoć porodice i mi smo prikupili nešto novca i vjerujemo da će biti dovoljno- kazao je Ekrem koji se vidno ganut zahvalio svim onim koji su pomogli.

A kako je pojasnio Amir efendija Mahić riječ je o džematlijama, mještanima Kozarca i onim iz dijaspore koji nesebično i od srca pomoć daruju onim kojim zaista i treba.

– I to kroz Fond solidarnosti koji je prije pet godina osnovan pri Medžlisu IZ Kozarac. Adelu smo i ranije pomagali. Riječ je o vrijednim i čestitim ljudima i Boga molim da se konačno riješi taj njihov problem -kazao je efendija Mahić i podsjetio da je kroz sredstva Fonda stipendirano 59 studenata i srednjoškoloca i kroz brojne humanitrane akcije darovano nemalih 250.000 maraka.

Comments are closed.