Administrativna služba opštine Prijedor prošla kontrolu standarda

Predstavnici njemačke sertifikacijske kuće „Tuv nord“ još jednom su pozitivno ocijenili primjenu sistema upravljanja kvalitetom u administrativnoj službi opštine Prijedor. Druga nadzorna provjera primjene sistema, koja je ujedno podrazumijevala i uvođenje novog standarda ISO 9001:2008, obavljena je u ponedjeljak u odjeljenjima i službama opštinske administracije. „Ova pozitivna ocjena znači da je opština Prijedor ispunila skup zahtjeva koje je bilo neophodno obezbijediti kako bi se održao uspostavljen određeni sistem i nivo pružanja usluga i da su sve procedure po kojima radimo u skladu sa evropskim standardima“, saopšteno je iz kabineta načelnika opštine Marka Pavića. U saopštenju je navedeno da je opština ovim potvrdila svoju opredijeljenost da razvoja i poboljšava sistem upravljanja kvalitetom i postiže veći stepen zadovoljstva građana, te da očekuju da će održavanjem ovog sistema lakše kandidovati projekte prema Evropskoj uniji, a, prije svega, kvalitetno pružati usluge građanima.
Predstavnici njemačke certifikacijske kuće nadzornu provjeru i kontrolu dokumentacije i svih aktivnosti na primjeni uvedenih standarda i evropskih kriterijuma u rad lokalne uprave obavili u svih 7 opštinskih odjeljenja i 4 službe, zatim rukovodilaca, resursa, kao i primjene „Politike kvaliteta opštine Prijedor“.
Prijedorska aministracija je sertifikat standarda dobila u martu 2008. godine, a cilj njegovog uvođenja je bio povećanje zadovoljstva građana uslugama opštinske administracije, smanjenje troškova poslovanja i poboljšanje kvaliteta pružanja usluga.

Comments are closed.