Aerodromsko naselje-Dobili asfalt ni krivi ni dužni-Dio predizborne kampanje ili ne?

Aerodromsko naselje je jedno od više naselja u Prijedoru u kojima lokalna vlast nastoji da riješi infrastrukturne probleme kao što su vodovodna i kanalizaciona mreža, asfaltiranje ulica kao i njihovo imenovanje.

Međutim, neko je izgleda bio nestrpljiv očekujući da asfalt dođe do kuća, pa je bez odobrenja nadležnih opštinskih službi asfaltirao jednu od ulica u tom naselju u dužini od nekoliko stotina metara.

Ni to možda ne bi bilo čudno da asfaltiranje nije izvršeno u subotu, 6. oktobra, svega dan prije lokalnih izbora.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Radan Vukadinović potvrdio je da ovo odjeljenje nema saznanja ko je uradio asfaltiranje puta, odnosno ulice u Aerodromskom naselju.

„Radovi su izvođeni neposredno uoči izbora, tačnije priprema je rađena u petak, a samo asfaltiranje je obavljeno u vrijeme izborne ćutnje i za ove radove od opštine nije tražena nikakva saglasnost ni odobrenje što je bila obaveza i investitora i izvođača radova“, rekao je Vukadinović.

On je potvrdio da će opština Prijedor dati nalog Institutu za ispitivanje materijala i konstrukcija iz Banja Luke sa kojim ima potpisan ugovor u smislu nadzora, da ispita kvalitet radova, tampona asfaltiranja i debljinu asfalta.

„Na bazi tih ispitivanja i na bazi obaveze izvođača da traži potrebnu saglasnost eventualno ćemo pokrenuti postupke protiv odgovornih u ovom postupku“, istakao je Vukadinović.

On je dodao da je postupak takav, da se zaniteresovana grupa građana, mještana određenog naselja ili bilo ko drugi morao obratiti sa zahtjevom prema nadležnom opštinskom odjeljenju za traženje odobrenja za izvođenje takvih radova.

„U ovom slučaju nije bilo nikakvog zahtjeva niti je izdato bilo kakvo odobrenje, tako da niko ne zna ko je bio investitor ovih radova“, rekao je Vukadinović.

On je potvrdio da je još uvijek rano da se govori o programu asfaltiranja puteva na području opštine za 2013. godinu, a da asfaltiranje pomenute ulice ove godine nije bilo u ovom programu.

„Sve ulice tokom godina dolaze na red, pa je tako i ova jedna od planiranih u narednom periodu i u smislu redovnog i investicionog održavanja“, dodao je Vukadinović.

Mještani asfaltirane ulice nisu bili raspoloženi da daju bilo kakve komentare, tako da su ni krivi ni dužni preko noći dobili asfalt, a da niko ne zna od koga. Kažu samo da se nadaju da će potrajati.

Nadamo se da asfaltiranje ove ulice nije bilo samo dio nečije predizborne kampanje, a ako jeste, da se ona isplatila kroz osvojene glasove, iako je urađeno tokom zakonom propisane predizborne tišine.

Comments are closed.