Agencija Lajf turizam nema licencu

Turistička agencija “Lajf turizam“ iz Prijedora, koja je organizovala matursku ekskurziju za učenike Medicinske i tehnološko-građevinske škole iz Prijedora, ne posjeduje licencu za organizovanje turističkih putovanja, potvrđeno je Srni u Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske.

„Uvidom u Registar turizma, koji se vodi pri Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske, obavještavamo vas da turistička agencija ‘Lajf turizam’ iz Prijedora ne posjeduje licencu za organizovanje turističkih putovanja“, stoji u odgovoru Ministarstva.

Direktor Medicinske i tehnološko-građevinske škole iz Prijedora Milenko Kosić rekao je da je za 17.00 časova zakazao razgovor sa roditeljima 86 đaka koji su od 9. do 16. septembra bili na maturskoj ekskurziji u Italiji, Francuskoj i Španiji, na kojoj agencija „Lajf turizam“ kao organizator nije ispoštovala plan i program putovanja.

„Sa roditeljima ćemo se dogovoriti koje pravne mjere ćemo preduzeti protiv ove agencije i na koji način ćemo obeštetiti djecu, kako za novac koji im je uziman tokom ekskurzije, tako i za dio punog iznosa koji su djeca platila prije ekskurzije, a za koji nisu dobila sve na šta se agencija ugovorom oabvezala“, rekao je Kosić Srni.

On očekuje da će se pitanje obeštećenja riještiti do kraja godine.

„I dalje smo u kontaktu sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i danas im šaljemo novi izvještaj o ovoj ekskurziji, a prvi smo poslali prošlog petka“, naveo je Kosić.

On je podsjetio da su potpisnici ugovora o ekskurziji škola i Maja Jaganjac, vlasnica agencije „Lajf turizam“.

„Agencija je ostala dužna novac i autoprevozniku kojeg je angažovala, a zahvaljujući tim vozačima djeca su doputovala kući bezbjedno“, dodao je Kosić.

Učenici koji su stigli u Prijedor sinoć iza 18.00 časova, u vožnji autobusom proveli su više od 32 sata. Spavali su u autobusu umjesto da imaju još dva prenoćišta u hotelima, a u smaom startu zakinuti su za jedan dan jer su krenuli u nedjelju umjesto u subotu.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.