Agencija lokalne demokratije Prijedor obilježila Evropsku sedmicu lokalne demokratije

Agencija lokalne demokratije Prijedor nizom aktivnosti obilježila je Evropsku sedmicu lokalne demokratije koja traje od 15. do 21. oktobra, a čija tema je ove godine bila „Ljudska prava za veće učešće zajednica“.

„ALD Prijedor je svoje aktivnosti bazirala na promovisanju dječijih prava“, saopšteno je danas iz ovog udruženja.

Evropsku sedmicu lokalne demokratije ALD Prijedor, koja je partner Savjeta Evrope, obilježila je u saradnji sa OEBS-om i i Ombudsmanom za djecu Republike Srpske.

U Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Prijedoru održana su predavanja o temama „Upoznajte se s dječijim pravima“, „Djeca i Internet“ i „Uloga i značaj Konvencije Ujedinjenih nacija za dječija prava“.

Za učenike Osnovne škole „Mladen Stojanović“ iz Ljubije kod Prijedora ulično pozorište iz italijanskog grada Trenta izvelo je svoj performans „Radionici smijeha“.

U Omladinskom centru Ljubija održana je radionica „Sigurno odrastanje“ za djecu predškolskog uzrasta s ciljem promovisanja dječijih prava i zaštite djece od seksualnog zlostavljanja.

U prostorijama ovog centra priređena je i izložba likovnih radova gdje je svako dijete crtežom iskazalo svoje shvatanje dječijih prava.

Evropsku sedmicu lokalne demokratije u 30 zemalja obilježiće oko 300 aktivnosti. Na internet stranici Savjeta Evrope samo dva udruženja predstavljaju BiH, a jedno od njih je ALD Prijedor.
Tekst – SRNA
Foto – ALD Prijedor

Comments are closed.