Akcija „Vozač-pješak“

vozac-pjesak

U nastavku aktivnosti policijskih službenika CJB Prijedor u sklopu akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, 21.-22.09.2016 godine realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na odnos vozač-pješak.

Tokom sprovedenih aktivnosti od ukupno 151 kontrolisanog vozača, sankcionisano je 78 vozača ili 52% od ukupnog broja kontrolisanih vozača zbog nepoštovanja obaveze vozača prema pješacima prilikom kretanja po kolovozu.

Zbog prekršaja „kretanje pješaka po kolovozu na mjestima gdje postoji trotoar ili druga površina određena za kretanje pješaka“, „prelazak kolovoza za vrijeme trajanja zabrane prelaska na sabraćajnom svjetlosnom znaku“ i „prelazak kolovoza izvan za to obilježenih prelaza“ sankcionisano je ukupno 18 pješaka.

Akcija je imala za cilj povećanje bezbjednosti pješaka kao učesnika u saobraćaju, ali i podsjećanje da poštovanjem saobraćajnih propisa i oprezom prilikom kretanja u saobraćaju u najvećoj mjeri doprinose svojoj bezbjednosti.

Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

Autor: MUP RS

Comments are closed.