Akcijom dobrovoljnog darivanja krvi počelo obilježavanje Dana rudara

Darivanje-krvi

Akcijom dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj će danas i sutra učestvovati zaposleni kompanije ArcelorMittal Prijedor počinju događaji i manifestacije kojima će ova kompanija obilježiti Dan rudara.

„Darivanje krvi je human gest i naši rudari su uvijek izlazili u susret kako svojim porodicama tako i svim drugima kojima je krv bila potrebna. Drago nam je što je darivanje krvi postalo nešto tradicionalno za našu kompaniju i što veliki broj naših mlađih radnika podržava i učestvuje u ovoj aktivnosti i samim tim nastavljaju tradiciju koju su započele njihove starije kolege od kojih su sad neki i u penziji“ izjavio je Mladen Jelača, direktor kompanije.

Darivanje krvi je za radnike prijedorskog rudnika sad već dio tradicije i svake godine uoči Dana rudara veliki broj radnika ove kompanije se odazove ovoj akciji. Ovo godine 110 zaposlenih se odlučilo da daruje krv i time pored predstojećeg Dana rudara 17. decembra, obilježe i Međunarodni dan volontera koji se obilježava krajem sedmice, 5. decembra.

„Izuzetno mi je drago što se među dobrovoljnim davaocima krvi ove godine nalazi i veliki broj mladih radnika naše kompanije koji su po prvi put upravo danas bili davaoci“ dodao je Davorin Rino Šikman iz Službe zaštite na radu kompanije ArcelorMittal Prijedor.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi samo je jedna u nizu aktivnosti kojom ArcelorMittal Prijedor obilježava Dan rudara i 11 godina uspješnog poslovanja kompanije.

Autor: ArcelorMittal Prijedor

Comments are closed.