Aktiv direktora srednjih škola Prijedor: Protiv štrajka, za nastavak pregovora

medicinsko-tehnoloska i gradjevinska skolaAktiv direktora srednjih škola prijedorske regije danas je zauzeo stav da školska godina treba da se nastavi 21. januara i da nastava treba da počne na vrijeme, kao i da časovi treba da traju 45, a ne 30 minuta, rekao je Srni predsjednik ovog aktiva Zdravko Kovačević.

„Nismo zadovoljni smanjenjem plata, kao što nismo zadovoljni ni mnogim aktima, pa čak i zakonskim rješenjima, ali se protivimo štrajku, zalažemo za nastavak pregovora između sindikata i Vlade Republike Srpske“, kazao je Kovačević i dodao da stavovi unutar škola nisu jedinstveni, ali da je Aktiv zauzeo jedinstven stav.

zdravko kovacevicOn je naveo da ovaj aktiv očekuje da sindikat i Vlada na pregovorima zakazanim za sutra postignu kompromis u korist djece i roditelja.

„O tome da li će i u kojem obimu početi nastava 21. ponedjeljka odluku ne donose direktori nego sindikalci. Zadatak direktora je da omogući svakom radniku i pravo na rad i pravo na štrajk“, istakao je Kovačević.

Aktiv direktora srednjih škola prijedorske regije broji 17 srednjih škola iz Prijedora, Srpca, Gradiške, Novog Grada, Kozarske Dubice, Prnjavora i Kostajnice.
SRNA

Comments are closed.