Ambasador pamer zatvorio Dane austrijskog filma

16-Prijedor---ambasador-Austrije-u-BiH-Martin-Pamer

Ambasador Austrije u BiH Martin Pamer zatvorio je sinoć u Prijedoru „Dane austrijskog filma“, manifestaciju koju je austrijska ambasada pokrenula prije nekoliko godina s ciljem da se ljubiteljima sedme umjetnosti u manjim gradovima u BiH predstavi austrijsko filmsko stvaralaštvo.

Obraćajući se publici u prijedorskom kinu „Kozara“, Pamer je podsjetio da je 2016. godinu austrijsko savezno ministarstvo za Evropu, integracije i spoljne poslove proglasilo godinom kulture BiH – Austrija, a pod motom „Upoznajmo se bolje“.

„Ambasada je u tom smislu od početka godine do danas realizovala više od 35 manifestacija u više BiH gradova, među kojima i u Banjaluci, Prijedoru, Bijeljini, Trebinju u Republici Srpskoj.

16-Prijedor---kino-Kozara

„Na taj spisak je ovim projektom uvršten i vaš grad“, kazao je Pamer dodajući da je film „Mračna dolina“, kojim su sinoć zatvoreni Dani austrijskog filma u Prijedoru, alpski vestern u kojem su veličanstveno prikazane austrijske Alpe i koji je posebno interestantan za ljubitelje planine.

Dane austrijskog filma u Prijedoru organizovale su austrijska ambasada BiH i Javna ustanova „Centar za prikazivanje filmova“ Prijedor u okviru Prijedorskog kulturnog ljeta 2016.

Trodnevnu manifestaciju otvorio je zamjenik austrijskog ambasadora u BiH Volfgang Til 13. juna kada je prikazana horor komedija“ Vampir na terapiji“, a dan kasnije prijedorska filmska publika imala je priliku vidjeti izbor najboljih kratkih animiranih filmova sa austrijskog festivala „Tricky Woman“.

Autor: SRNA

Comments are closed.