ArcelorMittal Fondacija Prijedor slavi šesti rođendan: „Naše priče“ večeras u Pozorištu Prijedor

ArcelorMittal Fondacija u Prijedoru, jedan od 30 ogranaka ove fondacije u cijelom svijetu, proslavlja šest godina aktivnosti u ovom gradu. Fondacija je za ovih šest godina rada podržala oko 150 projekata u segmentima obrazovanje, zdravstva, razvoja zajednica i socijalnim projektima kroz koje je uložila oko 1.350.000 KM, pokazavši time da je važan dio lokalne zajednice.

Tokom 2012. godine, ArcelorMittal Fondacija Prijedor je obezbjedila više od 350.000 KM za veliki broj različitih projekata, čiji fokus je prije svega bio na obrazovanju i projektima razvoja zajednice koji su okupili veliki broj prvenstveno mladih.

„Bilo je ogromno zadovoljstvo raditi sa lokalnim nevladinim organizacijama, školama, zdravstvenim, kulturnim ili drugim institucijama na različitim projektima u poslednjih šest godina. Svi smo imali isti cilj, a to je da poboljšamo kvalitet života i pružimo više mogućnosti u našoj zajednici. Zahvaljujući našoj posvećenosti stvaranju boljih uslova za učenje i napredovanje naših učenika, ArcelorMittal Fondacija Prijedor je obezbjedila sredstva za renoviranje škola, nabavku školske opreme, knjiga, školskih pomagala i namještaja. Prisutni smo i u sportu, jer sport je jako bitan za razvoj mladih ljudi. Naša omladina je jako talentovana i samo im treba dati priliku, što je u osnovi naš cilj. Ovo su samo neki od projekata koje smo podržali, i unapred se radujemo svim budućim uspješnim godinama i partnerstvima”, rekao je Predrag Šorga, Koordinator ArcelorMittal Fondacije Prijedor.

Takođe, 2011. godine u Prijedoru je prvi put organizovan program „Solidarity Holidays“ koji predstavlja volontersku aktivnost zaposlenih u kompaniji ArcelorMittal iz čitavog svijeta, kao dio aktivnosti ArcelorMittal Fondacije. Naredne, 2012. godine, 11-oro zaposlenih iz kompanije ArcelorMittal je, u okviru ovog programa,
učestvovalo u projektu „Kamp dječijih osmjeha“ koji je organizovan u saradnji sa lokalnim udruženjem građana „DON“. Ovaj projekat je okupio 250 djece koja potiču iz svih etničkih grupa opštine Prijedor.

Mladen Jelača, direktor kompanije ArcelorMittal Prijedor izjavio je: „Kompanija ArcelorMittal, kao dio prijedorske zajednice, uvjek je voljna da se uključi u projekte koji doprinose pozitivnim promjenama, posebno u one koji su posvećeni djeci. Takođe, potrebno je istaći da ArcelorMittal Fondacija u Prijedoru podržava i brojne projekte iz oblasti zdravstva i podstiče naše zaposlene da učestvuju u Međunarodnom danu volonterskog rada kada imaju priliku da ulože svoje vrijeme i znanje u cilju dobrobiti naše zajednice“.

O ArcelorMittal Fondaciji:
ArcelorMittal Fondacija osnovana je u maju 2007. godine kao neprofitna organizacija koja ima za cilj primjenu i razvoj odgovornosti koju ArcelorMittal kompanija ima prema zajednicama u kojima posluje.

Comments are closed.