ArcelorMittal Prijedor: Niz manifestacija za Dan rudara

Preduzeće „ArcelorMittal Prijedor“ i ove godine nizom manifestacija obilježiće Dan rudara, a prva aktivnost je dobrovoljno darivanje krvi u Opštoj bolnici Prijedor najavljeno za sutra.

„To je već tradicionalna aktivnost prijedorskih rudara čime ujedno obilježavamo i Međunarodni dan volontera. Polazak ka bolnici je planiran u 07:45, a aktivnost darivanja krvi od 8 do 13 časova, gdje očekujemo oko 80 kolega koji će darivati tečnost koja život znači“, najavljeno je iz rudnika.

U petak, 7. decembra, biće obilježen 6. rođendan Fondacije „ArcelorMittal“ Prijedor koja je samo u ovoj godini u gradu na Sani realizovala projekte ukupne vrijednosti 350.000 KM.

„Uručićemo nove donacjie i održati koncert pod nazivom `Naše priče` u Pozorištu Prijedor sa početkom u 19.00 časova i predstaviti određen broj aktivnosti koje je Fondacija imala u toku 2012. godine. Program će biti šarolik, sa više od 130 učesnika na sceni, a ulaz je slobodan“, stoji u saopštenju.

Za subotu, 8. decembra predviđen je planinarski marš „Tragom rimske metalurgije i rudnika“, sa organizovanim prevozom i polaskom ispred rudničke direkcije u 8.00 časova.

U četvrtak, 13. decembra, predviđena je tradicionalna dodjela spomen satova i nagrada radnicima uz gostovanje pjesnika Dragana Kolundžije, promocija skulpture „Kralj i kraljica“ autora Vladimira Kneževića, te traddicionalna manifestacija studenata rudarstva „Skok preko kože“.

Svečana akademija najavljena je za petak, 14. decembra u hotelu „Prijedor“ u 17.00 časova, a dan kasnije sportski dan gdje će se radnici takmičiti u više disciplina.

Tradicionalnom rudarskom večeri u nedjelju, 16. decembra, u hotelu „Prijedor“ u 20.00 časova biće završen program ovogodišnjeg obilježavanja Dana rudara.

U bivšoj Jugoslaviji Dan rudara bio je 21. decembra, a od osnivanja Republike Srpske Dan rudara je Sveta Varvara, zaštitnica rudara, koja se slavi 17. decembra.
SRNA

Comments are closed.