Asfalt u Srnetičkoj ulici nakon pola vijeka čekanja

Niko srećniji od Prijedorčana koji žive u Srnetičkoj ulici. Pola vijeka su čekali asfalt a sada su ga konačno i dočekali. Protekle sedmice njihova, svega 200-tinjak metara duga i slijepa ulica konačno je asfaltirana.

“Konačno asfalt, srećni smo, presrećni, zaboravili smo sve ono što je bilo, što smo išli preko vode i kamenja, sretni smo“, rekla je Stana Plemić koja već decenijama živi u ovoj prijedorskoj ulici.

Ova ulica u Čirkin Polju, u blizini partizanskog groblja, sada više nije jedina makadamska u naselju. Pričaju mještani da su, iako ulica ima dvjestotinjak metara, često imali probleme, posebno kada je kišni period. Voda se toliko slijevala da nisu mogli izaći iz kuća. Za sušnog perioda smetala je prašina čak toliko da se ni prozori nisu smjeli otvoriti. Sada je to sve iza njih. Završne radove obišao je i načelnik opštine.

“Naš cilj i jeste da udovoljimo građanima, da im napravimo bolje uslove života a očigledno je da ljudi najviše vole kad dobiju asfalt i vodu. Mi smo u ovom naselju, programom sa švajcarskom Vladom, rješili pitanje vode a evo sad i asfalta. Mislim da su uslovi života ovdje sada drugačiji i da će građani biti zadovoljni“, rekao je Pavić.

Sredstva za asfaltiranje Srnetičke ulice obezbjedila je opština Prijedor preko svog programa asfaltiranja ulica i puteva.
Tekst – Radio televizija Prijedor
Foto – GradPrijedor.com – arhiva

Comments are closed.