Atelje La Linea-ljetna škola crtanja i slikanja

Mnogi od nas rado se sjećaju kultne italijanske animirane serije „La Linea“ (Linija) autora Franca Godija. Generacije i generacije Prijedorčana su sigurno zapamtile simpatični crtani film koji smo svi zvali „bajum-bajum“. Upravo ovo ime su dvije mlade umjetnice uzele za naziv svoje škole crtanja. Crtežom, slikom i skulpturom govore se naše misli i osjećanja koja su postala zanemarena u sve bržem načinu življenja. Radeći u osnovnim školama kao nastavnice likovne kulture, Sanja Hasić(diplomirani slikar) i Milica Đerić(diplomirani grafičar), uvidjele su potrebu za dodatnom edukacijom mladih i odraslih.
Ove mlade umjetnice trenutno se nalaze na postdiplomskim studijama na Akademiji umjetnosti u Banjaluci a svoje slobodno vrijeme koriste kako bi mlade i one nešto starije Prijedorčane naučili osnovnim tajnama slikarstva. Smješten u svojevrsnoj oazi mira, osnovan je atelje „La Linea“, koji barem na kratko pruža osjećaj potpune povezanosti sa prirodom. „Vrlo je važno da polaznici, boraveći na otvorenom, dobiju doživljaj opuštenosti i slobode, koja slikanje, crtanje, vajanje čini nezaboravnim iskustvom“, ističe Sanja Hasić. „U atelje ‘La linea’ svi su dobrodošli, mogu da dođu svi radoznali, da kroz druženje u predivnom prirodnom ambijentu uživaju crtajući i slikajući. Mogu da se jave i oni koji znaju da crtaju, kako bi svoje znanje usavršili, ali i početnici, da bi usvojili osnovna znanja za uspješno bavljenje crtežom i slikanjem“, ističe ova mlada Prijedorčanka. Djeca koja pohađaju školu mjesečno plaćaju 30 KM dok odrasli izdvajaju 50 KM.
„Mi nabavljamo sav neophodan materijal za časove. Rad sa odraslima je ozbiljniji, slikarske tehnike su teže, koriste se i profesionalniji materijali pa je i cijena nešto veća za njih“, pojašnjava Milica Đerić, Banjalučanka sa prijedorskom adresom. „Pošto je ljetnji period, časove održavamo napolju među brojnim zelenilom, u pravom prirodnom ambijentu. U slučaju da se vrijeme pogorša, na raspolaganju nam je i zatvoreni atelje“, dodaje Đerićeva. Atelje „La Linea“ se nalazi pored stomatološke ordinacije u ulici Anđe Knežević bb, pored magistralnog puta Prijedor-Novi Grad u naselju Donja Puharska. Časovi se održavaju utorkom i četvrtkom od 17:00 do 18:30 časova. Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona 065/319-323 i 065/424-803. Ako imate sklonosti ka slikarstvu ili samo želite da naučite nešto novo, Atelje „La Linea“ je pravo mjesto za vas.
Tekst – www.gradprijedor.com
Foto – Atelje La Linea

Comments are closed.