Aukcijom slika prikupljena sredstva za senzornu sobu u Specijalnoj školi Đorđe Natošević

Na aukciji slika koja je sinoć održana u lapidarijumu Muzeja Kozare u Prijedoru prikupljeno je 5.160 KM, a polovina sredstava će biti utrošena za opremanje senzorne sobe osnovne i srednje Specijalne škole „Đorđe Natošević“ u Prijedoru.

Direktorica ove škole Slađana Radaković rekla je da su sredstva od aukcije važna, jer senzorna soba, čija je ukupna vrijednost 35.000 KM, još nije do kraja plaćena, iako je stigla u školu.

Druga polovina prikupljenih sredstava namijenjena je Udruženju likovnih umjetnika „Prijedor“, čiji su članovi autori 22 slike koje su izložene, od kojih je 15 prodato.

Predsjednik Udruženja likovnih umjetnika „Prijedor“ Dragan Topić istakao je da se 30 članova ovog udruženja rado odazvalo akciji i dodao da udruženje već drugu godinu u saradnji sa opštinom organizuje aukcijsku izližbu.

Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti LJiljana Babić istakla je da je Prijedor grad slikara, ali humanih ljudi, koji su prepoznali značaj ovakve zajedničke akcije opštine i udruženja.

Slike koje nisu prodate biće narednih dana ponuđene u aukciji na lokalnoj Televiziji Prijedor.

Aukcija slika je održana pod pokroviteljstvom načelnika opštine Prijedor i jedna je od manifestacija Kulturnog ljeta „Prijedor 2012“.

Kulturno ljeto „Prijedor 2012“ završava se narednog vikenda smotrom folklornih ansambala „Prijedorčani svome gradu“ i manifestacijom „Selo veselo“, koja se održava u prigradskoj mjesnoj zajednici Orlovača.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.