Austronet iz Kozarca ugovorio posao: S Bauhausom na evropsko tržište

„Austronet“, kompanija iz Kozarca kod Prijedora koja se bavi proizvodnjom tenis blendi, suncobrana, zaštitnih mreža u građevinarstvu i poljoprivredi, ugovorila je posao s njemačkim trgovačkim lancem „Bauhausom“.

Informaciju nam je potvrdio Enes Kahrimanović, direktor „Austroneta“, koji je kazao da je još rano govoriti o detaljima ovog ugovora.

– Dobili smo šansu i nadam se da ćemo je opravdati. Ukoliko ove godine završimo projekt s njemačkom prodajnom kućom, u budućnosti će nam biti zagarantiran uspjeh i u drugim zemljama osim Njemačke – kazao je Kahrimović, koji se nalazi na čelu firme koja je prošle godine ostvarila ukupan prihod od 2,3 miliona i neto dobit od 440.000 maraka.

Samo tokom prošle godine u ovoj firmi, koja zapošljava 60 radnika, izgrađen je novi proizvodni pogon u čije je opremanje uloženo oko tri miliona maraka.

U toku ove godine u „Austronetu“, kompaniji čiji je rad prepoznatljiv i u BIH, planiraju ulaganja od milion maraka i to za kupovinu mašina koje predstavljaju sam vrh evropske tehnologije.

„Austronet“ je prije dvije godine dobio i dva vrijedna priznanja – „Najveći izvoznik u BiH u kategoriji malih preduzeća“ i „Najveća neto dobit u BiH“, a za vanredne rezultate nagrađeni su Plaketom općine Prijedor.

Reklame napravljene u „Austronetu“ naći će se na i predstojećem Evropskom prvenstvu u fudbalu u Poljskoj i Ukrajini. Zbog poslovne tajne, u bh. firmi nisu nam precizirali o kojim kompanijama je riječ.

Izvor: Dnevni avaz

Comments are closed.