Austronet ne zna za krizu

Preduzeće „Austronet“ iz Kozarca, kod Prijedora, osnovano tek prije godinu dana, već je ostvarilo znatne rezultate i ugovorilo saradnju s nekoliko evropskih kompanija, kojima isporučuju reklamne i zaštitne mreže.

Direktor „Austroneta“ Enes Kahrimanović kaže da im je austrijska firma „Plaspak“, koja je njihov većinski vlasnik, ugovorila veliki broj poslova i plasman proizvoda na evropsko tržište.

„Reklamne mreže nastale u našem pogonu u Kozarcu mogu se vidjeti na teniskim terenima evropskih metropola. Posao obavljamo i za velike građevinske firme poput ‘Baumita’ i ‘Strabaga’, koje kupuju naše zaštitne mreže koje se koriste u građevinarstvu. Mada smo prije nepunih devet mjeseci startali s proizvodnjom široke palete naših proizvoda, prezadovoljni smo proizvodnim rezultatima i financijskim efektima“, kaže Kahrimanović.

Tokom prošle godine „Austronet“ je proizveo i na tržište isporučio 800.000 kvadratnih metara reklamnih i zaštitnih mreža, a ovogodišnjim planom predviđeno je udvostručenje proizvodnje.

„Kako bismo dostigli taj plan namjeravamo uložiti 200.000 evra u kupovinu nove opreme“, ističe Kahrimanović.

Preduzeće trenutno zapošljava 15 radnika, a prema Kahrimanovićevim riječima narednog mjeseca planiraju zaposliti još pet radnika.

U „Austronetu“ kažu da za sada ne osjećaju posljedice globalne krize, koja je mnoge evropske zemlje gurnula u recesiju.

„Recesija na svjetskom tržištu nas neće puno dotaći, jer sve što proizvedemo unaprijed je naplaćeno“, kazao je Kahrimanović.

U „Austronetu“ kažu da imaju punu podršku prijedorske lokalne zajednice, koja je prepoznala potrebe ovog potpuno izvozno orijentisanog preduzeća.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.