Auto-čamac zaplovio ka Beogradu

Predrag Dabić (44) iz Prijedora u petak se, nakon višemjesečnih priprema, sa prijateljem Nikolom Lazićem otisnuo na dugu plovidbu do Beograda i nazad, neobičnim plovilom koje je sam napravio. Dabić, koji je po struci mašinski tehničar i automehaničar, patentirao je čamac za, kako kaže, duže plovidbe, a koji je sastavljen od dijelova starog ford eskorda kabrioleta i čamca.
„Plan je da mojim plovilom pređemo 500 kilometra dug put do Beograda i to rijekama Sanom, Unom i Savom. Startovali smo u Prijedoru. Sanom plovimo do Novog Grada, potom Unom do Kozarske Dubice i Kostajnice, odakle do Gradiške, gdje ćemo uploviti u Savu sve do Beograda“, pojasnio je Dabić i dodao da bi put trebalo da traje desetak dana.
Priča da su za put dobro opremljeni, te da se nadaju avanturi.
Ako put rijekama, dug 500 kilometra, do Beograda prođe bez većih poteškoća, naredne godine će, kaže Dabić, na plovidbu povesti suprugu, te sina i kćerku.
„Važno je da rijeke kojima plovimo budu mirne, sve drugo će teći prema planu i uhodanoj ruti, koju smo nešto ranije isprobali“, kazao je Dabić.
Nezavisne novine

Comments are closed.