Autotransport Prijedor-Nova era u nekadašnjem gigantu

Prijedorsko preduzeće „Autotransport“ i Nova banka potpisali su danas kredit od 1,2 miliona maraka, a tim novcem biće obnovljena i modernizovana ovdašnja autobuska stanica i zanovljen vozni park.

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić izjavio je da ovim počinje nova era u „Autotransportu“.

„Ovo je preduzeće koje je bilo u stečaju, pa ga je kupila Vlada Republike Srpske, a sada je u stopostotnom vlasništvu opštine. To je jedna od rijetkih firmi koja je prošla sve to, a da je nastavila djelatnost. `Autotransport` ne samo da je nastavio djelatnost nego se sad počinje razvijati i razvijaće se dalje i ubuduće“, naglasio je Pavić.

Direktor „Autotransporta“ Prijedor Branko Kljajić rekao je da će ovim kreditnim sredstvima biti kupljena četiri nova autobusa, ukupne vrijednosti 1.034.000 KM, dok se obnova i modernizacija prijedorske autobuske stanice već radi.

„Nabavka novih voznih jedinica, pružanje kvalitetnih usluga prevoza putnika, oživljavanje servisa, skladišta rezervnih dijelova, ali i nekadašnje turističke organizacije u sastavu `Autrtransporta` treba da vrate stari sjaj ovom preduzeću“, kazao je Kljajić i dodao da će svako širenje djelatnosti značiti i nova radna mjesta.

„Autotransport“ bi do kraja godine trebalo da dobije tri turistička jedan autobus za gradsko-prigradski saobraćaj marke „Higer“, a ugovor sa ovim ponuđačem predviđa i mogućnost da „Autotransport“ bude ovlašteni serviser autobusa te kineske marke koja čini više od 80 odsto svih kupljenih autobusa u prethodnih nekoliko godina u BiH.

Direktor prijedorske filijale Nove banke Goran Vukoje rekao je da je riječ o komercijalnom kreditu sa rokom otplate sedam godina i kamatnom stopom od 7,8 odsto koji je hipotekarno pokriven.

„Autotransport“ trenutno zapošljava 46 radnika i ima šest autobusa prosječne starosti 26 godina, a prije rata imao je 1.200 radnika, stotinu autobusa i 85 kamiona.
SRNA

Comments are closed.