„Autotransport“ Prijedor: Vozni park bogatiji za dva nova autobusa – FOTO

autotransport prijedor-novi autobusi 1Prijedorski „Autotransport“ od danas je bogatiji za dva nova autobusa za međugradski saobraćaj, a u narednih mjesec dana vozni park upotpuniće jednim autobusom za gradski saobraćaj i jednim visokoturističkim, rekao je Srni direktor ovog preduzeća Branko Kljajić.

„Iako smo bili najavili da će sva četiri autobusa u Prijedoru biti do kraja 2012. godine, procedura uvoza, carinjenja i homologacije je taj rok pomjerila, a da bi vozila bila puštena u promet slijedi takođe komplikovana procedura opremanja, registracije, licenciranja, tehničkog pregleda i dobijanja dozvola“, kazao je Kljajić.

On je naveo da je delegacija ovog preduzeća i gradske uprave boravila u posjeti kineskom grada Suzu u blizini Šangaja gdje se proizvode autobusi „Higer“, a da bi kineska delegacija, nakon ljetošnje, u drugu posjetu Prijedoru trebalo da dođe u maju ili junu ove godine.

autotransport prijedor-novi autobusi 2„Osim nabavke `Higer` autobusa, možemo se pohvaliti da smo postali ovlašteni serviser njihovih vozila za BiH i da smo već vršili servisiranje autobusa“, naglasio je Kljajić.

On je dodao da u BiH ima više od 80 autobusa ovog kineskog proizvođača od ukupno 4.000 autobusa među kojima je veliki procenat „zrelih“ za zamjenu zbog svoje starosti i dotrajalosti.

Prijedorsko preduzeće „Autotransport“ i Nova banka potpisali su 1. oktobra prošle godine kredit od 1,2 miliona KM, a tim novcem se obnavlja i modernizuje ovdašnja autobuska stanica i zanavlja vozni park.

autotransport prijedor-novi autobusi 3„Autotransport“ je preduzeće koje je bilo u stečaju, pa ga je kupila Vlada Republike Srpske, a sada je u stopostotnom vlasništvu grada Prijedora. To je jedna od rijetkih firmi koja je prošla sve to, a da je nastavila i djelatnost, ali i razvoj.

„Autotransport“ trenutno zapošljava 46 radnika i ima šest autobusa prosječne starosti 26 godina, a prije rata imao je 1.200 radnika, stotinu autobusa i 85 kamiona.

Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.