Avanture iz snova Ognjena Miloševića na prekookeanskim brodovima

Prijedorčanin Ognjen Milošević (24) se nakon završene srednje elektrotehničke škole i nekoliko poslovnih iskustava odlučio na veliki korak u svom životu, da radi na prekookeanskim brodovima.

– Kao svaki mlad čovjek želio sam da nešto učinim za sebe, jer smo svi suočeni sa činjenicom da bez obzira koju školu da završite, ovdje nema baš mnogo izbora i morate da radite kao konobar – priča Ognjen.

Kaže da je kada je to shvatio odlučio da se prijavi za intervju za odlazak na prekookeanski brod i kada je dobio pozitivan odgovor našao se vrlo brzo u avionu na putu za Majami, a potom na jednom od kruzer brodova na ponuđenoj poziciji konobara u restoranu.

– Tako kreće moj put u svijet i niz novih iskustava koja do tada nisam ni sanjao da ću steći, bar ne tako brzo. Ukrcao sam se u Nju Orleansu na ogroman brod. Kad sam ga prvi put vidio, zapitao sam se da li ću ja ovdje da provedem osam mjeseci. Period adaptacije je trajao svega sedam dana, jer je takav tempo rada da nemate izbora – priča Ognjen.

Kaže da je tokom četvorogodišnjeg boravka na više kruzer brodova, obišao gotovo cijeli svijet, te da mu je lakše nabrojati mjesta gdje nije bio. Stekao je mnoga prijateljstva, naučio tri strana jezika i vidio nešto što ni sanjao nije da će vidjeti.

– Obišao sam recimo, najljepša mjesta na Karibima što mi je bio san. Gledao sam stvaranje tornada na otvorenom moru, spuštanje oblaka i spajanje s morem, delfine, kitove … – priča Ognjen.

Kaže da je u radu na kruzerima pravilo da ko dobro radi može i da zaradi i da napreduje, tako da je od asistenta glavnog konobara, vrlo brzo dobio mjesto glavnog konobara, da bi kasnije postao asistent menayer restorana, a potom menayer u poklon šopovima.

Danas nakon četiri godine boravka na brodovima, Ognjen je dobio ponudu da postane ovlašćeni agent za za zapošljavanje za BiH kao predstavnik slovenske kompanije „Invermore Shipping „.

– Žao mi je što napuštam brod, ali se radujem što će imati priliku da nekim svojim vršnjacima pomognem da prođu avanturu koju sam ja prošao, da ponešto nauče i zarade – kaže Ognjen Milošević.

Ognjen Milošević namjerava da se dalje školuje a prije toga će da se odmiri.

– Prvo ću dobro da se proveselim na svadbi sestre Zvjezdane koja je bila sa mnom na brodu. Tamo je upoznala i zavoljela jednog Poljaka, koji je odnedavno, zbog ljubavi, postao Banjolučanin – kaže Ognjen.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.