Azra želi da postane jagodinska mlada

Među 105 neoženjenih momaka iz Jagodine starijih od 38 godina i 146 djevojaka od 35 do 45 godina iz Srbije na „Večeri ljubavi“, koju je minulog vikenda organizovao gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, našla se i Azra Novkinić iz Prijedora, kao jedina djevojka iz RS.
Ova tridesetdvogodišnja djevojka sa Hambarina, po struci diplomirani farmaceut, kaže da je putem medija saznala za „Večeru ljubavi“ i odlučila da na ovaj način potraži svoju sreću i možda srodnu dušu.
– Shvatila sam da je ovo šansa mladima koji zbog učenja i karijere nisu bili u prilici da nađu svog životnog partnera – kaže Azra, koja za manifestaciju ima samo riječi hvale.
– Na večeri u „Akva parku“ sam vidjela momka koji je bio nešto povučeniji. Kao da sam osjetila neku „hemiju“ među nama, veoma brzo započeli smo razgovor i saznala sam da se zove Srđan Mitrović. On je obrazovan mladić iz sela Duboka, a već duže vrijeme živi u Švajcarskoj i govori tri strana jezika. Dopalo mi se što namjerava da se vrati u Jagodinu i pomogne svojim sugrađanima u razvoju poljoprivrede – rekla je Azra.
Dodaje da su se poslije večere družili i drugi dan, kada su bili u posjeti zoološkom vrtu i da sada slijedi odlazak u Grčku. Kaže da su i gradonačelnik Marković, ali i ostali gosti na večeri primijetili da su se oni najbrže snašli u toj situaciji i da se od njih očekuje da odu i korak dalje.
– Nisu na mene toliko uticale najavljene nagrade, koliko je ovo bio jedinstven izazov bez predrasuda, u čemu me je podržala i moja majka – rekla je Novkinićeva i dodala da se nije nadala da će se sve odigrati tako brzo.
– Mogla bih da se preselim u Jagodinu kod Srđana, zašto da ne. Hoće li tu uopšte nešto biti, vidjećemo uskoro u Grčkoj, pa od toga zavisi hoću li postati jagodinska snajka – rekla je Azra.
Inače, buduća jagodinska mlada, kao prvi bračni par koji se spojio, mogla bi da dobije 3.000 evra, automobil „pežo“, ako njeno ime bude izvučeno iz bubnja, jednu platu gradonačelnika koja je oko 950 evra i posao u struci u Jagodini za 15 dana od dana poslije vjenčanja. A da li je time pronašla i svoju sreću, to niko ne zna dok ne proba.

Bi-Bi-Si
„Večera ljubavi“ organizovana 20. avgusta privukla je veliki broj novinara i više od 20 televizijskih ekipa, među kojima i Bi-Bi-Si i Rojters.
Glas Srpske

Comments are closed.