Bellini ljetna bašta Prijedor-Održan koncert Sergeja Ćetkovića

Koncert Sergeja Ćetkovića u Bellini ljetnoj bašti Prijedor okupio je sinoć blizu 2.000 posjetilaca iz ove i iz susjednih opština.
„Prvi put sam u Prijedoru i moram da se zahvalim svima na ovako divnoj atmosferi, a domaćinima na gostoprimstvu i nadam se da neće proći mnogo vremena do ponovnog viđenja. Hvala na lijepom provodu, mislim da se po mom licu vidi da sam veoma zadovoljan i da sam se lijepo proveo, a nadam se i vi“, rekao je pjevač nakon koncerta. On je pohvalio ambijent Bellini ljetne bašte u Starom gradu u Prijedoru. „Žao mi je što u Podgorici nema ovakvih prostora, imamo stadione i neke veće prostore, ali ovako lijep prostor, nažalost, nemamo, tako da, ako neko ovo bude gledao iz Podgorice, neka napravi jedan ovakav prostor za ovakve manifestacije“, poručio je Ćetković. Pokazujući majicu koju je dobio na poklon od dviju Prijedorčanki, Maje i Tanje, koje su imale priliku pjevati s njim na bini, Sergej je rekao da je dobio još jedan divan poklon od svojih forumaša i svojih fanova. „Želim da se zahvalim svima za sve ono što rade za mene i nadam se da ću opravdati povjerenje koje su mi ukazali. Radi se o forumu koji djeluje preko mog zvaničnog sajta, preko Facebooka i ostalih društvenih mreža koji su uvijek tu, u svakom trenutku, iz svakog dijela bivše Jugoslavije, pa čak i dalje“, kazao je popularni pjevač i dodao da taj forum broji više od 150.000 članova. Prema njegovim riječima, nova pjesma je krenula da se vrti, dobro prolazi i biće najava za šesti studijski album. „Vidim da je publika i kod vas jako puno sluša i nadam se da će već sljedeće godine fanovi čuti nove pjesme. Ne postoji formula za uspjeh. Moraš biti uporan i mislim da se svaki trud na kraju isplati, samo treba biti strpljiv i držati do svog, tako da sam ja poslije dugog vremenskog perioda bavljenja muzikom, pretprošle godine proslavio 10 godina profesionalnog rada i poslije dužeg vremenskog perioda ubirem plodove svog rada“, istakao je Sergej. On je na binu pozvao i svoga prijatelja Dadu Škondrića za kojega je ispričao da je prije petnaestak godina u Podgorici bio frontmen grupe Amfiteatar u kojoj je Sergej svirao klavijature i pjevao prateće vokale, a sa kojim se nakon toliko dugo godina prvi put vidio sada u Prijedoru. Osim starih hitova i novih pjesama, Sergej je sinoć otpjevao i jednu tuđu pjesmu – što inače vrlo rijetko čini – „Starim ja“ Olivera Dragojevića.
Među gostima su bili i načelnik opštine Prijedor Marko Pavić, kao i drugi predstavnici lokalne vlasti. Predsjednica Skupštine opštine Prijedor Azra Pašalić izrazila je zadovoljstvo što je ljetna bašta oživjela: „Meni je drago da ljetna bašta funkcionira odnosno da građani dolaze u ljetnu baštu, pogotovo mlade osobe. Međutim, mene ljetna bašta takođe veže za moje prošlo vrijeme, ja sam tu rođena u Starom gradu i sva moja zabavljanja bila su u ljetnoj bašti.“ Potpredsjednica Skupštine opštine Prijedor Vesna Jelača izrazila je nadu da je ovo samo početak onoga šta će se dešavati tokom cijelog ljeta: „Mislim da je i namjena ove ljetne bašte i njeno čitavo renoviranje u smislu da ona bude mjesto sakupljanja mladih, onih srednjih godina i starijih, zavisno od izvođača koji će dolaziti tokom cijelog ljeta u ljetnu baštu.“ Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Prijedor Ljiljana Babić rekla je da je opština Prijedor ulaganjem 300.000 KM u obnovu ljetne bašte imala namjeru vratiti joj stari sjaj i pokazati generacijama koje su nekad ovdje dolazile na igranku, ali i mladim generacijama, da je ljetna bašta zaista jedan od najljepših objekata, ne samo u opštini Prijedor, nego i regiji, a i šire. „Odlučili smo ove godine da damo ljetnu baštu u zakup da bi ona mogla da posluži svojoj svrsi. Prvi put večeras je jedan od većih koncerata. Nadam se da ovo neće biti posljednji koncert i da će gospodin koji je iznajmio ljetnu baštu zaista dovesti sadržaje visokog kvaliteta primjerene gradu Prijedoru i i njegovom stanovništvu, jer ovo stanovništvo je zaista školovana publika i mislim da je večeras posjeta koncertu to i pokazala.“ Ona je naglasila da će opština Prijedor sve manifestacije za koje se procijeni da je ovo optimalan prostor, nastaviti organizovati u ljetnoj bašti.

Vlasnik Bellini bara, caffe bara Giotto, caffe bara L’angolo i zakupac Bellini ljetne bašte Mladen Vučković sinoć je rekao da je od 1959. godine prijedorska ljetna bašta bila omiljeno mjesto za izlazak brojnih generacija Prijedorčana i prijatelja iz susjednih gradova. „Na ovom mjestu su se rađale ljubavi, sklapala prijateljstva i dobro zabavljalo. Brojni su izvođači koji su svojim nastupom na ovoj pozornici pisali istoriju Prijedora. Godine 2012. igra sudbine će spojiti veliku prijedorsku ljetnu baštu i mali Bellini bar u kojem su od 2002. godine pod sloganom Osmijeh je najkraće rastojanje među ljudima rasle brojne generacije mladića i djevojaka, te tako nastaje Bellini ljetna bašta Prijedor koju večeras otvaramo. Obećavam da ćemo dati sve od sebe da se Prijedor ponovo ponosi svojom ljetnom baštom i da generacije koje dolaze imaju mjesto koje će nositi u svom srcu, kud god da ih život odnese.“ Vučković je dodao da je koncert Sergeja Ćetkovića doprinos Bellini ljetne bašte obilježavanju 16. maja, Dana opštine Prijedor.

Bellini ljetna bašta Prijedor
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.