Berza sitnih životinja i kućnih ljubimaca u Prijedoru

berzazivotinja

U Prijedoru je danas održana berza sitnih životinja i kućnih ljubimaca koju je organizovalo Sportsko–ekološko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Golub“.

Sekretar ovog društva Branko Stojanović potvrdio je da je berza bila ujedno i izložba jer su uzgajivači mogli da pokažu koje su sitne životinje uzgajali tokom godine.

„Ovo je bilo prijatno nedjeljno druženje gdje su Prijedorčani mogli da vide više od 300 raznih eksponata peradi, ukrasne živine, kunića, ribica i teraristike, ali i da razmijene iskustva o načinu izgajanja i svemu onome što uzgajivače zanima“, rekao je Stojanović.

On je dodao da će ovo, osim izložbi revijalnog i takmičarskog karaktera, postati redovna godišnja aktivnost društva kako bi ljubav prema životinjama i potrebi njihove zaštite razvijali, pogotovo, među najmlađim Prijedorčanima.

Sportsko-ekološko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Golub“ osnovano je 1979. godine i trenutno broji 48 članova, a rad je, nakon sedam godina, obnovilo početkom ove godine.

Autor: SRNA – Glas Srpske

Comments are closed.