Besplatni obroci i vikendom

Opština Prijedor je odobrila 3.750 maraka čime će pomoći Hrišćanskom humanitarnom udruženju „Hljeb života“ da obezbijedi obroke i u dane vikenda za 60 korisnika javne kuhinje koja je organizovana pri ovom udruženju.
Predsjednik Udruženja „Hljeb života“ Danko Malešević potvrdio je da se obratio opštini kako bi im pomogla u obezbjeđivanju obroka za korisnike javne kuhinje.
– I u ovim hladnim zimskim danima nastojimo da pružimo jedan topli obrok dnevno za naše korisnike, ali je već neko vrijeme problem obezbjeđenja hrane tokom vikenda. Opština nam je ponudila pomoć i biće obezbijeđen i taj obrok za naše korisnike tokom vikenda u naredna tri mjeseca – rekao je Malešević.
U Narodnoj kuhinji humanitarne organizacije „Hljeb života“ jedan topli obrok dnevno dobija 60 korisnika od ukupno 138 koliko ih je u Centru za ocijalni rad registrovano kao lica u stanju socijalne potrebe. Svi oni uglavnom jedva preživljavaju i kažu da im je, pogotovo u ovim hladnim danima, topli obrok koji dobiju u ovoj jedinoj javnoj kuhinji gradu, nešto neprocjenjivo.
Prijedorčanin Milan Đaković, koji nema nikakva primanja, kaže da preživljava zahvaljujući toplom obroku u ovoj kuhinji.
– Zahvalan sam onima koji nam na ovaj način pomažu da preživimo. Iz kuhinje ponesemo i nešto hrane kući i tako preživljavamo, a sad ćemo imati hranu i za vikend što će nam bar malo olakšati život – rekao je Đaković.
„Hljeb života“
Javna kuhinja pri Udruženju „Hljeb života“ otvorena je u martu prošle godine i na početku je imala samo 20 korisnika, a dio je projekta britanske nevladine organizacije „Misija bez granica“ sa kancelarijom u Mostaru.
Glas Srpske

Comments are closed.