Besplatno učlanjenje učenika u Narodnu biblioteku Ćirilo i Metodije Prijedor

Besplatno učlanjenje učenika osnovnih i srednjih škola u Narodnu biblioteku „Ćirilo i Metodije“ u Prijedoru počelo je danas, a akcija je organizovana povodom obilježavanja dana ove ustanove – 24.maja.
Direktorica Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“ Mara Ećim rekla je da obilježavanje svog dana biblioteka tradicionalno počinje akcijom besplatnog učlanjenja, koja će trajati do kraja maja.
„Prvog dana besplatnog učlanjenja zadovoljni smo interesom učenika. Vjerujemo da će ih do kraja akcije biti više nego prethodnih godina“, rekla je Ećimova.
Ona je dodala da u dječijem odjeljenju biblioteka ima oko 500 članova, te da je sasvim zadovoljna tim brojem.
Ećimova je, povodom Dana biblioteke, za 23.maj najavila druženje sa pjesnikom Mošom Odalovićem i susret sa lingvistom Miloradom Telebakom.
Predavanje Zorice Nikitović „Slovenska riječ blagoobrazna“ i dodjela priznanja najaktivnijim čitaocima u prošloj godini biće održano 24.maja.
„Tradicionalna svečanost biće završena 25. maja stručnim predavanjem za bibliotekare `Stepen realizacije zakonom predviđenih djelatnosti biblioteka`, na kojem će predavač biti viši stručni savjetnik za bibliotekarstvo u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske“, rekla je Ećimova.
Tekst – SRNA
Foto – NB Ćirilo i Metodije Prijedor

Comments are closed.