Bez evidentiranih krivičnih djela trgovine ljudima

Policijska uprava Prijedor ove godine nije evidentirala krivična djela trgovine ljudima, ali jeste šest krivičnih djela krijumčarenja ljudi, te 24 prekršaja prosjačenja, saopšteno je danas iz ove uprave povodom 18. oktobra – Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima.

Policijska uprava Prijedor učestvuje u realizaciji aktivnosti sa ciljem podizanja svijesti javnosti o problemu trgovine ljudima, u skladu sa Akcionim planom Vladom Republike Srpske za suprotstavljanje trgovini ljudima 2020-2023.

Promotivni posteri pod nazivom „Srpiječimo trgovinu ljudima“, navode iz policije, prikazuju načine zloupotrebe lica različitih kategorija u svrhu eksploatacije, a cilj im je upoznavanje građana sa mogućim vidovima trgovine ljudima da bi uočavanje takvih pojava adekvatno prijavili nadležnim institucijama.

„Policijska uprava Prijedor apeluje da svi građane, ukoliko imaju saznanja o aktivnostima koja upućuju na trgovinu ljudima ili su i sami žrtve zloupotrebe, to prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatni servisni broj 122“, navodi se u saopštenju.

Izvor: SRNA

Comments are closed.