Bioskop „Kozara“: U 2012. godini više od 11.000 gledalaca

dobro jutro komsija-premijera 2Filmove u prijedorskom bioskopu „Kozara“ u prošloj godini pogledalo je više od 11.000 ljubitelja sedme umjetnosti, rekla je direktorica Javne ustanove „Centar za prikazivanje filmova“ Prijedor Safira Karahodžić.

„U godini koja je iza nas prikazali smo ukupno 76 filmova u 494 projekcije, od čega 36 naslova holivudske produkcije, 15 crtanih filmova, 12 ostvarenja evropskih produkcija i sedam domaćih filmova“, kazala je Karahodžićeva Srni.

Prema njenim riječima, najgledaniji film bio je srbijanski film „Šešir profesora Koste Vujića“ sa 2.184 gledaoca, a slijede ga crtani film „Madagaskar 3 i hrvatsko ostvarenje „Larin izbor – izgubljeni princ“

„Osim redovnog repertoara, lani smo priredili prvu reviju ruskog filma, kao i reviju njemačkog filma i reviju crtanih filmova, a osnivači smo i organizatori takmičenja učenika osnovnih škola u recitovanju koja su održana krajem 2011. i u maju 2012. godine“, dodala je Karahodžićeva.

Cijena ulaznica u kinu „Kozara“ za redovni repertoar je 3.00 KM, a za projekcije organizovane za škole 2.50 KM.

Osim Banjaluke, Prijedor je jedini grad u Republici Srpskoj koji ima bioskop sa svakodnevnim repertoarom tokom cijele prošle godine.
SRNA

Comments are closed.