Bitka za bebe-Obezbijeđena 24 inkubatora, jedan stiže i u Prijedor

U okviru akcije “Bitka za bebe”, pokrenute 1. juna ove godine u organizaciji Fonda B92 i kompanije „M:tel“, do sada su prikupljena sredstva za kupovinu 24 inkubatora od ukupno potrebnih 70 za porodilišta u BiH.

„Putem kratkog broja 1411 do sada je prikupljeno više od 100.000 KM, a podsjećamo da je broj aktivan do kraja godine za korisnike `M:tel` mobilne i fiksne mreže. Kada se toj cifri dodaju i pojedinačne donacije prijatelja i poslovnih partnera, za sada postoje sredstva za nabavku 24 inkubatora“, saopšteno je iz kompanije „M:tel“. Iz kompanije napominju da će osim Banjaluke i Sarajeva, u narednom periodu inkubatori biti isporučeni bolnicama u Doboju, Derventi, Prijedoru, Mrkonjić Gradu, Istočnom Sarajevu, Tuzli, Trebinju i Mostaru.

„`M:tel` je bio prvi donator inkubatora, a u akciju su od početka uključeni i zaposleni u kompaniji. Ovom prilikom ističemo podršku oba entitetska ministarstva zdravlja, a među prijateljima akcije koji su donirali inkubatore i kojima dugujemo veliku zahvalnost su Kabinet predsjednika Republike Srpske, `Dreger Medikal`, `Ibis Instruments`, `Komercijala banka`, `Fruktal`, TV `Hajat` i biznismen Milan Popović“, navodi se u saopštenju.

Organizatori akcije se zahvaljuju i medijima na podršci u promociji ove akcije uz napomenu da poziv za pridruživanje akciji vrijedi i dalje, za sve kompanije i pojedince.

„Hrabri su oni koji pomažu drugima. Oni koji se ne plaše humane bitke za bolje sutra, za život naše djece. Oni koji razumiju koliko je vrijedan ljudski život“, poruka je akcije „Bitka za bebe“.
SRNA

Comments are closed.