Bolji uslovi za osnovce na Pećanima-Zaštitna ograda i igralište

Osnovna škola “Dositej Obradović” na Pećanima realizuje projekte čiji je cilj veća bezbjednost učenika i bolji uslovi za rad, kako osnovaca, tako i nastavnog osoblja. Oko školskog dvorišta je već postavljena ograda zbog veće bezbjednosti učenika, pojasnio je Stevica Džogazović, direktor škole.

“Morali smo to da uradimo. Ne samo da je ovo bila jedina osnovna škola na području grada koja nije imala ogradu, već je znatno veći problem, bio taj što smo u dvorištu, često, nalazili prazne flaše alkoholnih pića, pa čak i šprice. Bilo je tu i nesavjesnih građana koji su automobilima prolazili kroz školsko dvorište i za vrijeme nastave ili odmora i tako ugrožavali bezbjednost naših učenika. Tome smo, jednostavno, morali da stanemo u kraj”, rekao je Džogazović i konstatovao da se sada, i đaci i nastavno osoblje, osjećaju znatno sigurnije.

U cilju poboljšanja uslova njihovog rada, krenuli su u realizaciju još jednog značajnog projekta. Riječ je o izgradnji višenamjenskog igrališta u samom dvorištu koje će, tvrde u školi, biti pun pogodak, s obzirom da nemaju nijedan vanjski teren na kojem bi se mogla izvoditi nastava fizičkog vaspitanja. U planu je i izgradnja
manje igraonice na otvorenom koja će, preko dana, služiti ne samo učenicima, već i svim mališanima sa Pećana. Još ranije je, u krugu škole, postavljena rasvjeta sa video-nadzorom, a u planu je zamjena stolarije i postavljanje nove fasade, za šta su već dobili odobrenje nadležne gradske službe. Za projekte koji su trenutno u toku, novac su obezbijedili Kabinet predsjednika Republike Srpske i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, ukupne vrijednosti 29.000 KM.
Kozarski vjesnik

Comments are closed.