Brak kao spas od samoće

Da za ljubav nikad nije kasno potvrdili su svojim potpisom u matičnu knjigu vjenčanih opštine Prijedor Boško Karlaš(82) i Jeka Despot (73) kojim su i zvanično stupili u bračnu zajednicu.

„Bilo mi je nezgodno da budem sam jer mi je supruga umrla prije četiri i po godine. Nisam nikad razmišljao da bi se ovo moglo dogoditi, ali život ima neke svoje puteve i on nas vodi, a i sami znate da bez zajedništva među ljudima nema života. Najteža je samoća“, rekao je vidno raspoložen mladoženja Boško.

Na pitanje šta očekuje od mlade, uz gromoglasan smijeh i njegov i svih prisutnih u sali, kratko je odgovorio
„Sve najbolje i kako budemo pametni i kako se budemo slagali“, rekao je Boško.

Kaže da je mlada već neko vrijeme prešla da živi kod njega u kući u Gaćanima, a inače je prije rata živio u Pećima kod Ključa.

Jeka je, kao i svaka mlada bila malo stidljiva, pa nas je zamolila da pitanja ne budu teška i nisu bila, tako da je na pitanje kako su se upoznali odgovorila „U prolazu“.

Dodala je da nije bila baš ljubav na prvi pogled i da je trebalo vremena da vide da li to može da funkcioniše i da bude nešto više nego što su bile prve simpatije koje su se među njima rodile.

Ona je dodala da je porijeklom iz Sanice i da se skrasila 1995.godine u Prijedoru.

„Ne mogu da kažem da je brak iz nužde, ali naše godine i samoća su možda najviše uticali da se zbližimo i zavolimo. Ja i u ovim godinama vjerujem u ljubav i poštovanje dvoje ljudi u jednoj zajednici kakva je brak“, kazala je Jeka.

Njihovom vjenčanju prisustvovao je i najstariji od tri Boškova sina, Mile Karlaš (60) koji je za ovu priliku doputovao iz Beograda.

„Došao sam ovde na podržim svog oca i smatram da je ovo pravi potez , mada su moja dva brata malo rezervisana. Obećali su da će doći da čestitaju, ali nisu prisustvovali ovom događaju, mada ja smatram da kao najstariji imam malo drugačije razmišljanje“, rekao je Mile.

I kao i na svakom vjenčanju kumovi i mladenci su nazdravili za dugovječnu i srećnu bračnu zajednicu Boška i Jeke.

Oni su srećni i nasmijani, držeći se za ruke potom napustili opštinsku zgradu sa jednom jedinom porukom mladima da se vole i da dobro razmisle kad u brak ulaze, kao i kada ga rasturaju. Samoća je ipak najteža.
Glas Srpske

Comments are closed.