Budžet likvidan-nema povećanja plata

Odbornici Skupštine opštine Prijedor usvojili su na jučerašnjem zasjedanju Izvještaj o izvršenju Budžeta za prvih šest mjeseci ove godine prema kojem je ostvaren budžetski suficit od 4.659.578 KM.Ostvareni prihod uključujući i budžetski suficit prenesen iz prošle godine u iznosu od oko 4,9 miliona KM iznosio je 19.143.366 KM dok su rashodi iznosili14.473.788 KM. Načelnica Odjeljenja za finansije Biljana Malbašić izrazila je zadovoljstvo punjenjem budžeta u prvoj polovini ove godine s obzirom da sadašnju situaciju i prisutnu ekonomsku krizu i dodala da su se zahvaljujući pozitivnoj razlici između ostvarenih prihoda i iskazanih rashoda,izmirivale sve obaveze na vrijeme.
-Ako se do kraja godine nastavi dosadašnja dinamika punjenja budžeta, može se očekivati ostvarenje čak 95 procenata od godišnjeg plana, što obećava i izdvajanje određenih sredstava za razvojne programe, istakla je Malbašićeva. Ona je dodala da je ovogodišnji budžet prijedorske opštine uzimajući u obzir prošlogodišnji suficit iznosi 38 miliona KM. Načelnik opštine Marko Pavić je istakao da je budžet likvidan i da se obaveze izvršavaju na vrijeme,ali da postoje nastojanja lokalne vlasti da budžet dobije još veću razvojnu komponentu.
-Bez učešća budžeta u razvoju opštine neće biti ni njenog razvoja i zato posebno potenciram raspravu koje i kakve podsticajne mjere uvesti da budžet stimuliše domaće i strane investitore da ulažu u našu opštinu,rekao je Pavić. On je dodao da u budžetu nema prostora za povećavanje plata opštinskoj administraciji i naglasio da u vremenu kada mnogi radnici ostaju bez posla nema ekonomske opravdanosti za njeno povećavanje.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.